anadoluverumelimedya.com

İran’dan ilk açıklama geldi

İsrail’in Suriye topraklarına bir İHA düşürdüğünü açıklaması ve İsrail’e ait bir F-16’nın Suriye hava savunma sistemleri tarafından düşürülmesinin ardından İran’dan beklenen ilk açıklama geldi.

İsrail’in Suriye’den topraklarına girmeye çalışan “İran’a ait bir insansız hava aracını (İHA) düşürdüğü” iddiasına Tahran’dan ilk yanıt geldi.

Reklam alanı

Tesnim Haber Ajansı’na göre, Suriye-İsrail sınırında İran’a ait İHA’nın İsrail tarafından düşürülmesi iddiaları hakkında konuşan İran Devrim Muhafızları Genel Komutanı Yardımcısı Tuğgeneral Hüseyin Selami, “yalancı” olarak nitelendirdiği Tel Aviv yönetiminin hiçbir açıklamasını teyit etmeyeceklerini söyledi.

Selami, böyle bir açıklamanın ancak Suriye tarafından yapılması halinde muteber olacağını ifade etti.

İsrail, sabahın erken saatlerinde hava sahasını ihlal ettiğini ileri sürdüğü İran’a ait askeri insansız hava aracını vurduğunu açıklamıştı.

Öte yandan, Suriye rejimi de hava sahasını ihlal eden İsrail’e ait bir savaş uçağını düşürdüğünü ilan etmiş, İsrail de gelişmeyi doğrulamıştı. Savaş uçağındaki iki pilotun İsrail’in kuzeyine düştüğü, birinin durumunun ağır olduğu İsrail makamlarınca bildirilmişti.

İsrail ordusu, aralarında Esed rejimine ait üç hava savunma sistemi ile İran’a ait dört askeri üssün de yer aldığı Suriye topraklarında 12 hedefi hava saldırısıyla vurduğunu açıklamıştı.

yeniçağ

About armadmin 9321 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.