anadoluverumelimedya.com

MHP Genel Merkezi ’15 Mayıs’ta kongre’ kararını tanımadı

Muhalif çağrı heyeti üyeleri, kongrenin 15 Mayıs 2016 Pazar günü yapılacağı açıklandı. MHP Genel Merkezi ise bu kararı tanımadı.

Reklam alanı

Çağrı heyeti üyeleri Ali Sağır, Ayhan Erel ve Mehmet Bilgiç dün gerçekleştirdikleri ve yaklaşık 10 saat süren toplantının ardından yazılı bir açıklama yaptı.

Üyeler; Ankara 12. Sulh Hukuk Mahkemesi’nin 8 Nisan’daki karari gereği, MHP Olağanüstü Büyük Kongresi’nin toplantıya çağrılması ve gerekli işlemlerin icrası hususunda kendilerine Çağrı Heyeti sıfatıyla yetki verildiğini anımsattı.

Bahçeli’den Akşener’e sert tepki

Öte yandan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin bugünkü meclis grup toplantısı çıkışı gazetecilerin sorularını yanıtladı.

“Çağrı heyeti?” diye soran Bahçeli, Genel Başkan adayı Meral Akşener’in kendisi hakkındaki “başparalelci” sözlerine çok sert tepki gösterdi.

Bahçeli, “Disipline sevki kararına varırsak gereği yapılır. Bu kadar çirkin bir ifade söz konusu olamaz. İstanbul merkez olmak üzere 9 ilde çok sayıda operasyonlar yapılmakta. Bu kadar insanın bula bula başparalelcisi beni mi görmüştür? Bu nasıl bir terbiyesizliktir. Bu affedilemez. MHP liderine başparalelci diye terbiyesizlik yapılamaz” dedi.

Meral Akşener dün Habertürk televizyonunda katıldığı bir programda yaptığı açıklamada, “Ekmeleddin İhsanoğlu’nun paralel proje olduğunu söyleyenler şimdi de benim paralel proje olduğumu söylüyor. Her iki konunun muhatabı Devlet Bahçeli’dir.” demişti.

Akşener gibi genel başkan adayı olan Sinan Oğan ise Almanya’da katıldığı bir toplantıda Genel merkezin kongreyi boykot etmeyi planladığını iddia etti.

bbc

About armadmin 9321 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.