anadoluverumelimedya.com

Malatya’da şehit olan 4 pilotla ilgili tüm işaretler FETÖ’ye çıktı

Malatya’da 2015 yılı Şubat ayında 7’nci Ana Jet Üssü’nden planlı gece uçuş eğitimi için kalkan iki RF-4E keşif uçağı, dağa düştü.

4 pilotun şehit olmasına skandal hataların neden olduğu raporla tespit edildi ve bunlar tek tek sıralandı. Kazada en büyük kusura sahip olduğu öne sürülen ve FETÖ’den tutuklanan Filo Komutanı Kurmay Binbaşı Ali Ertürk’ü, idari soruşturmada aklayan raporda ‘başkan’ olarak imzası bulunan Korgeneral Hasan Hüseyin Demiraslan’ın da aralarında yer aldığı 3 generalin de yine FETÖ’den tutuklandığı ortaya çıktı.

Reklam alanı

Malatya’da konuşlu 7’nci Ana Jet Üssü’nden 2015 yılı Şubat ayında, planlı gece uçuş eğitimi için havalanan iki RF-4E keşif uçağı, dağa düştü. Kazada, Kurmay Binbaşı Salih Sezer, Üsteğmenler; Salih Atalay ile Zeynel Özbahçeçi ve Onur Özkaya şehit oldu. Kazanın oluş şeklinden ve eldeki bilgilerden bir çelişki olduğunu düşünen Onur Özkaya’nın ailesi, eşi ve eşinin ailesi, olaya yönelik araştırmalarını hiç bırakmadı.

Son olarak kısa süre önce tamamlanan kaza raporunu da şehit pilot Üsteğmen Onur Özkaya’nın kayınpederi, aynı zamanda Hava Kuvvetleri Komutanlığı’ndan Kurmay Pilot Albay olarak emekli olan Tayyip Özsever de uzman gözüyle inceledi. Bu incelemelerden sonra aile kazaya ilişkin birçok ihmal ve şüphelerin bulunduğunu tespit etti. Ardından da bunları birleştirip savcılığa suç duyurusunda bulundu. Ailenin suç duyurusunda direkt olarak yazılmasa da FETÖ şüphesi ön plana çıktı. Kazayla ilgili rapordan elde edilen bilgilere göre, gece ve kötü hava şartları olduğu sırada uçakların yerden komuta edilmesinin kural olduğu, kaza anında da uçakların kuleden gelen talimata göre alçaldığı saptandı.

Eldeki teknik bilgilerden pilotların verdiği rota yerine uçağın bilinçli olarak dağ seviyesine kadar indirildikleri kanaatine varıldı. Ayrıca telsizin sürekli meşgul edilmesinden dolayı pilotlar da var olan olumsuzluğu kuleye bildirmedi. Kuledeki radar izinden uçakların uçuş güzergahında dağ olduğu bilinmesine rağmen bu uyarı da pilotlara yapılmadı. Ayrıca yerde uçuş kontrol görevlisi olan Onur Özkaya da filo komutanı Kurmay Binbaşı Ali Ertürk tarafından, kurallara aykırı olarak uçakta görevlendirildi. Onur Özkaya, Hava Kuvvetleri Komutanlığı’nda görevli olduğu sırada FETÖ’den tutuklanan Tümgeneral Murat Semiz’in damadı olan Pilot Üsteğmen Emre Çömez’in yerine uçtu. Yaşanan kazada 4 pilot şehit oldu.
KAZADA FETÖ İZİ ÇIKTI
Bu bilgilerden sonra kazada ihmali olan askerlere yönelik yapılan araştırmada bir başka çarpıcı durum ortaya çıktı. 15 Temmuz darbe girişiminden sonra filo komutanı Kurmay Binbaşı Ali Ertürk, FETÖ üyeliğinden tutuklanıp meslekten atıldı. Kazada en büyük kusura sahip olduğu ileri sürülen ve FETÖ’den tutuklanan filo komutanı Kurmay Binbaşı Ali Ertürk için yapılan idari soruşturmada heyet başkanlığını, yine FETÖ’den tutuklu Korgeneral Hasan Hüseyin Demiraslan yaptı. Kendi soruşturma ekibini kuran Demiraslan, aynı örgüte üye olan Binbaşı Ali Ertürk’e yönelik idari soruşturma sonrasında kusurunun bulunmadığına dair rapor düzenleyip altına imza attı.

Korgeneral Hasan Hüseyin Demiraslan ile birlikte bu raporda imzası bulunan Hava Kuvvetleri Komutanlığı Sistemler Başkanı Tuğgeneral Recep Sabri Özatak ile Kemal Akçınar’ın da yine FETÖ üyeliğinden tutuklandığı ortaya çıktı.

AİLE CUMHURBAŞKANI VE BAŞBAKAN’DAN YARDIM İSTEDİ

Kazaya yönelik bir yandan hukuk mücadelesi başlatan pilotlardan Onur Özkaya’nın ailesi, bir yandan da kendi topladıkları bilgileri resmi raporla birlikte değerlendirip, ortaya çıkan ihmalleri, sorumlular hakkında gereğinin yapılması için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakan Binali Yıldırım’a gönderdi.

yeniçağ

About armadmin 9321 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.