anadoluverumelimedya.com

İş dünyasından Diyarbakır’da Atatürk çıkışı

Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED) 39. Girişim ve İş Dünyası Konseyi, bu yıl 12-13 Mayıs 2017 tarihlerinde Diyarbakır’da yapıldı.

Reklam alanı

 

Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED) 39. Girişim ve İş Dünyası Konseyi, bu yıl 12-13 Mayıs 2017 tarihlerinde Diyarbakır’da yapıldı. Diyarbakır Sanayici ve İş İnsanları Derneği’nin (DİSİAD) ev sahipliğinde yapılan toplantıya, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, eski Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Cumali Atilla, TÜRKONFED Yönetim Kurulu Başkanı Tarkan Kadooğlu, TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Erol Bilecik ve çok sayıda iş insanı, siyasetçi ve gazeteci katıldı.

TÜM BAŞKANLARDAN DESTEK

Ulusal Kanal’da yayınlanan Gümdem Ekonomi programında, Diyarbakır’daki toplantıya katılan TÜRKONFED Yüksek Danışma Kurulu Üyesi Mehmet Sandal ve gazeteci-yazar Celal Toprak toplantının detaylarını anlattı. Toprak ve Aydınlık Ekonomi Müdürü Recep Erçin’in hazırlayıp sunduğu programda, TÜRKONFED’in Diyarbakır’da açıkladığı bildirideki Atatürk vurgusuna dikkat çekildi.

Toprak, TÜRKONFED’in söz konusu bildirisinin basına kapalı toplantıda ortak görüşle oluşturulduğunu söyledi. Sandal ise, konseyde yer alan tüm iş insanlarının Atatürk’e yönelik son dönemdeki saldırıları kınadığını belirterek, “Tüm başkanlar Atatürk’e yönelik bu hakareti ateşli biçimde kınadılar. Bu çok önemli bir mesajdı. O yüzden bildiriye girdi. Herkes ayağını denk alsın” dedi.

ATATÜRK ORTAK DEĞERİMİZ’

TÜRKONFED’in bildirisinde Atatürk’e yönelik saldırılara ilişkin şu ifadeler yer aldı: “Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucu lideri Atatürk, bu ülkenin ortak, birleştirici ve bizi kenetleyen değeridir. Son dönemde Atamıza yapılan hakaretleri ve ahlak dışı ithamları şiddetle reddediyor ve kınıyoruz. Ortak değerimiz olan Atatürk için nasıl birlikte hareket ettiysek, demokrasi ve güçlü ekonomi yolunda da aynı güç ve kararlılıkla birlikte hareket edeceğimize inancımız tamdır.”

aydınlık

About armadmin 9322 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.