anadoluverumelimedya.com

‘Türkiye, NATO’ya karşı başkaldırıya önderlik ediyor’

Rus analist Yuri Pochta, Radyo Sputnik’e demecinde, Türkiye’nin NATO’ya yönelik başkaldırıya önderlik ettiğini söyledi

Reklam alanı

 

Ankara’nın NATO, AB ve ABD‘den bağımsız politikalar benimsemeyi seçtiğinden bu yana, Türkiye’nin Almanya ile ilişkilerinde keskin bir düşüş yaşandığını belirten Rusya Halkların Dostluğu Üniversitesi (RUDN) öğretim görevlisi Yuri Pochta, “Türkiye, Alman gazeteciler, milletvekilleri ve ordu personeline karşı tutumu ile Almanya’ya açıkça baskı yapıyor” dedi.

‘TÜRKİYE İÇİN İSYAN, NATO İÇİN KRİZ’

Pochta, Türkiye’nin İncirlik Üssü konusundaki genel tutumuna ilişkin olarak, “Ankara’nın İncirlik’le ilgili tutumu, müttefikler arasında kabul edilemez bir tutumdur. Bu, Türkiye nezdinde bir ‘isyan’ ve NATO için de bir krizdir” dedi.

Ankara’nın, geçtiğimiz günlerde Alman milletvekillerinin İncirlik’teki NATO askerlerine erişimi engellemesi bir ilk değil. Geçen yıl, tarihsel hiç bir gerçekliği olmayan sözde Ermeni Soykırımı’nın Alman Parlementosu Bundestag’ta kabul edilmesinin ardından da benzer bir durum yaşanmıştı.

Ankara’nın kararlı tutumunun ardından, aralarında Şansölye Angela Merkel, Savunma Bakanlığı sözcüsü Jens Flosdorff ve Bundestag Savunma Komisyonu Başkanı Wolfgang Hellmich‘in de bulunduğu üst düzey yetkililer, Almanya’nın birliklerini başka bir ülkeye taşıyabileceğini, Ürdün‘ün de olası alternatifler arasında olduğunu belirtmişlerdi.

‘BÜYÜK BİR SKANDAL YARATIR’

Pochta, Alman askerlerinin İncirlik’e taşınmasına ilişkin olarak, “Ürdün, Batı’nın daha güvenilir bir ortağı gibi görünüyor. Türkiye [onlar için] giderek daha öngörülemez hale geliyor. Almanya’nın, böyle bir operasyonun maliyetini karşılayacak yeterli parası var mı? Bu da başka bir sorundur” dedi.

Pochta, Alman yönetiminin askerlerini ve askeri teçhizatını İncirlik’ten çekmesinin, NATO’da ‘büyük bir skandal’ yaratacağı da sözlerine ekledi.

About armadmin 9321 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.