anadoluverumelimedya.com

Engie’den Türkiye açıklaması

Haber ajansı Reuters, Fransız şirketi Engie’nin, Le Figaro gazetesinde yer alan habere göre artık şirket stratejisiyle uyumlu olmadığı için Türkiye’deki nükleer santral projesinden çekilmeye hazırlandığını belirtti. Reuters’in haberinde şu ifadeler yer aldı:

Reklam alanı

“Engie, Sinop nükleer santralinin alt yüklenicileri arasında yer alıyor. Gazetede yer alan haberle ilgili olarak Engie yetkililerine ulaşılamadı. Engie üç yıl sürecek bir yeniden yapılanma planı kapsamında 15 milyar euro tutarında varlığı satmaya çalışıyor.”

Japonya Başbakanı Shinzo Abe ve dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan nükleer santral anlaşmasını imzalarken… Tarih: 29/10/2013-Depo Photos

Sinop Nükleer Santrali’ni Japon Mitsubishi ile Fransız Areva beraber inşa edecek. Santral’in işletmesi ise Fransız Engie’ye verilmişti. Nükleer Santrali Fransız Areva ve Japon Mitsubishi beraber inşa edecek.

ENGIE’DEN AÇIKLAMA

Engie Türkiye yetkilileri Türkiye’den çekilmenin söz konusu olmadığını belirterek Sozcu.com.tr’ye şu açıklamayı yaptı:

“Sinop Nükleer Santral projesinin fizibilite çalışmaları, teknik ticari yasal ve lisanssal açılardan gerçekleştirebilirlik değerlendirmeleri Mitshubishi ile birlikte Engie, Itochu ve EÜAŞ tarafından devam etmektedir. Keza projeye yönelik her türlü karar, fizibilite çalışmalarının tamamlanmasının ardından alınacaktır”

REUTERS-SOZCU.COM.TR

About armadmin 9322 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.