anadoluverumelimedya.com

Nestle Karacabey fabrikasında grev başladı

Bursa’nın Karacabey İlçesi’ndeki Nestle Fabrikası’nda toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde anlaşma sağlanamaması üzerine alınan grev kararı bu sabah uygulanmaya başlandı.

Reklam alanı

Nestle’nin Karacabey Fabrikası’nda yılbaşından bu yana devam eden toplu iş sözleşmesi görüşmelerine arabulucu aşaması da dahil 10 görüşmede anlaşma sağlanamadı. Anlaşmazlık maddeleri arasında ücretin yanı sıra, bir dizi sosyal haklar ve çalışma koşulları da bulunuyor.

İşçiler esnek çalışmanın kaldırılarak işçilerin kadroya geçirilmesini ve zorunlu mesailerin kaldırılmasını da talep ediyor.

Tek Gıda-İş Sendikası Genel Başkanı Mustafa Türkel, grevleri hiçbir zaman amaç olarak görmediklerini belirterek şunları söyledi:

“Biz sendika olarak uzlaşmadan yanayız. Ama uzlaşmayı teslimiyetlik olarak gören anlayışı reddeden bir sendikayız. Uzlaşmayı, eşit koşullarda el sıkarak yapılan bir anlaşma olarak görenlerdeniz. Egemenlerin, siyasetçilerin, devleti yönetenlerin, sermaye sahiplerinin dayatmalarını kabul eden ve ona boyun eğen sendikalarla işi uzlaşmacılık olarak gören o anlayışı reddediyoruz. Grevleri hiçbir zaman amaç olarak görmüyoruz. Ama yapmaktan da tereddüt etmeyen sendikayız. Son 5 yıldır her yıl grev yapıyoruz.”

Nestle’de toplam çalışan sayısının 1600- 1700 civarında olduğunun bilgisini veren Türkel şöyle devam etti:

“Fabrikada üretim durdu. Bakım için, yasal sorumluluk gereği içeride kalması gereken belli sayıda işçi arkadaş var. Onların dışında bütün arkadaşlar, dışarıda ve greve katılmış durumda. Bizim talebimiz, 600 lira seyyanen ücret artışıydı. İşveren, çok düşük bir teklifle geldi ve bir ortak nokta bulunamadı. Tabii bu demek değildir ki grev uzun süre devam edecek. Bu görüşmeler, grev başlamış olsa bile her an gerçekleşebilir ve her an bir uzlaşma noktası bulunabilir.”

Konuşmanın ardından işçiler, hep birlikte halay çekti.

birgun

 

About armadmin 9321 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.