anadoluverumelimedya.com

Tantan: “TBMM’de kriz masası kurulmalı”

Yurt Partisi Genel Başkanı Saadettin Tantan, “Hiçbir çıkar gözetilmeksizin iktidar, muhalefet, cumhurbaşkanı bir araya gelmeli. Başka türlü mücadele yapılamaz” açıklamasını yaptı.

Fatih ERBOZ / Yeniçağ

Reklam alanı

Türkiye ‘nin içinden geçtiği süreçte siyasi görüş ayrımı gözetmeksizin milli güçlerin bir araya gelmesi gerektiğini belirten Yurt Partisi Genel Başkanı Saadettin Tantan, TBMM’de vakit kaybetmeksizin kriz masası kurulmasını önerdi. Tantan, “Cumhurbaşkanı ve iktidar sahiplerinin bugünkü stratejileri kendilerini ve iktidarlarını korumak üzerine olduğu gözleniyor. Söylemleri ise ülkenin bekası ve parçalanmaması için oluşturulmuş. Bu söylemlerinde samimi ise milli bir mutabakat sağlanmalı. Hiçbir çıkar gözetilmeksizin iktidar, muhalefet, cumhurbaşkanı bir araya gelmeli. Başka türlü mücadele yapılamaz. Irak’ta yaşananlar önümüzde. Libya, Suriye önümüzdeki örnekler. Yemen, İslam ülkeleri yanımızda. Afganistan’ın, Pakistan’ın durumu ortada. Bu gerçekleri iyi okumamız gerekiyor” dedi

Cumhurbaşkanının son yıllarda devleti tanıdığını ve büyük tecrübe kazandığını dile getiren Tantan sözlerini şöyle sürdürdü: “Dini kullananlar, Atatürk ve arkadaşlarını düşman olarak belletiyorlardı, ancak şimdi verilen emperyalist mücadelenin önemini anladılar. Atatürk’ün değil, kendilerini iktidara taşıyanların düşman olduğunu gördüler. Bu önemliydi.”

Süratli bir şekilde kriz yönetim merkezinin kurulması gerektiğine işaret eden Tantan, “Bunun nedeni, milli mutabakatın sağlanması. Milli mutabakat için bütün toplum bir araya gelmeli. Bu merkez iki konuyu dikkate alacak. Ülkeler arası çatışmaların önlenmesi, eğer çatışma kaçınılmazsa ülke içinde tedbirler alması gerekiyor, bunları organize edecek. Görülen o ki bölgede savaşlar uzun süre devam edecek” şeklinde konuştu. Sadettin Tantan, iç ve dış tehditlerin dikkate alınarak önlemlerin alınmasının kaçınılmaz olduğunu ifade ederek, milli güç unsurlarının koordinasyon içinde topyekûn yönetilmesi ve geliştirilmesi gerektiğine vurgu yaptı.

Tantan şunları söyledi: “Siyasi, askeri, ekonomik, coğrafi, beşeri ve sanayi gücün uyum içinde çalışmasını sağlamak gerekiyor. Bu krizi yönetecek merkezde toplumun saygın temsilcilerinin olması gerekiyor. İç tehdit açısından terör, bölücü faaliyetler, silahlı ve silahsız yapılanmalar, özellikle cemaatlerin ve iç odakların Türkiye aleyhine faaliyetleri engellenmeli. Dış tehdit açısından Suriye, Irak, Ermenistan, Kıbrıs, Ege adaları, Ukrayna, Rusya, Gürcistan’daki gerginlikler dikkate alınarak politika üretilmeli.” Türkiye’nin komşularıyla iyi ilişkiler içinde olmasının kaçınılmaz olduğunu kaydeden Tantan, “Milli çıkarlardan taviz verilmemeli. Toplum bölünmüş durumda, bunu ortadan kaldırmak gerek. Söylemde ve eylemde; siyasi değil, milli menfaatler öne çıkmalı. Toplumun ayrışmışlığı ortadan kaldırılıp, bir araya getirilmeli, tansiyon düşürülmeli” dedi.

yeniçağ

About armadmin 9321 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.