anadoluverumelimedya.com

Schulz: Türkiye’ye vize serbestisi süreci Erdoğan yüzünden durduruldu

Berlin’de düzenlenen Europe Calling konferansında konuşan Schulz, “Vize serbestisi için Türkiye’nin bir dizi kriteri yerine getirmesi gerekiyordu. Fakat bunların hepsi yetine getirilmedi. Bunlardan biri değiştirilmesini istediğimiz terörle mücadele yasasıydı. Nitekim bu yasa değiştirilmemesinin yanı sıra milletvekillerinin dokunulmazlıklarının kaldırılması için kullanıldı” dedi.

Reklam alanı

“ANKARA’DAKİ HÜKÜMETE HER BEDELİ ÖDEMEYE KARŞIYIM”

Schulz’a göre, ‘Türkiye’de gazeteciler ve milletvekillerinin başına gelenler parlamenter demokrasinin tüm temel değerlerine aykırı.’ “Bunlar Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın otoriter eylemlerinin tek örnekleri değil” diyen Schulz, “Vize serbestisi sürecini başlatmama zorunda olduğumu hissediyorum” ifadelerini kullandı.

Sputnik’te yer alan habere göre, Schulz şöyle devam etti: “Türkiye’de 2.4 milyon sığınmacı olduğu tahmin ediliyor. Bu, eğer sığınmacılara yardım etmek istiyorsak –bunu istesek de istemesek de– Türkiye’yle çalışmak zorunda kalacağımız anlamına geliyor. Bu nedenle ilk başta Türkiye’yle birlikte çözüm aramamızdan yana olmuştum. Fakat Ankara’daki hükümete her bedeli ödemeye karşıyım. Avrupa Parlamentosu’nda vize serbestisi sürecini bu nedenle durdurdum” vurgusunu yaptı.”

birgun

 

About armadmin 9321 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.