anadoluverumelimedya.com

Suç Duyurusu

77 milyonluk bir ülke. Sayısız üniversitesi var. Sayısız mezunu var. Kurumları var. Hukukçuları var. Avukatları, hakimleri, savcıları var. Siyasetçileri var. Siyasi partileri var. Meclisi var. Hatta hükümeti bile var.

Reklam alanı

Kıvranıyor bu ülke. Hukuksuzluktan. Savcısızlıktan. Akılsız, ahlaksız davranış ve yine akılsız, ahlaksız ortalığa saçılan laf yağmuru altında kalmaktan. Vahşetten. Ortaçağda gibi hendek kazıp ya da hizip ile vatandaşı olduğu ülkeye hıyanet edenlerden. Sabah akşam televizyona çıkıp “Çözüm Süreci” diyenlerden. Yan yana dizilip “Barış” diyenlerden. “Demokrasi” getirenlerden, ya da getireceğini söyleyenlerden. Maaş alıp vatana millete sövenlerden.

İnsanlar konuşuyor. Sadece konuşuyor. Sonra biri çıkıyor. Diyor ki

“Adı, çözüm süreci de olsa başka bir şey de olsa, PKK veya PKK’nın herhangi bir unsuru ile görüşmek, PKK’nın bu konudaki eylemlerini paylaşmak ve ilerletmek, örgüt için nasıl bir cezai sorumluluk gerektiriyorsa, aksi düşünülemezse, bu süreç içindekiler için de tartışmasız biçimde aynı cezai sorumluluk söz konusudur.”

Öcalan hakkında verilmiş bir ceza bulunması, hatta bu cezanın da ömür boyu hapis cezası olması, Öcalan’ın tekrar yargılanmasına engel değildir. Yeni iddianame tarihinden geriye doğru 15.02.1999 tarihine kadar ortaya çıkacak eylemleri nedeniyle Öcalan’ın yargılanması gerekmektedir.”

Örgütle bağlantısı kesilmiş bir Öcalan’ın tekrar örgütü ile bağlantısının sağlanmasında, sınır dışındaki odaklarla bile adı geçenin cezaevinde bulunduğu zaman diliminde bu bağlantının gerçekleşmiş olması karşısında, süreçteki Adalet Bakanlarının, İçişleri Bakanlarının, Başbakanların, tüm hükümet mensuplarının sorumluluğu söz konusudur.

Türkiye güneydoğusunda asayişi terör örgütüne bırakmış, cezaevinden silahlı terör örgütü yönettiren bir ülke durumuna getirilmiştir. Bu yapılanlar, sorunların çözümü değil, bu ad altında Cumhuriyetin tasfiyesine yöneliktir.”

Hukuksuzluklardan hesap sormak isteyen herkesi, tüm muhalefet partilerini, bu sürece destek vermeye, bu tabloyu yaratanlardan ve iktidardan hesap sormaya davet ediyorum”

Yani Türkiye Cumhuriyeti’nin bütün makamlarının bir araya gelerek söylemesi gerekenleri, bir tek kişi söylüyor. Adına “Çözüm Süreci” denen ve sadece Pkk’nın amaçlarının çözümüne yönelik olan bu süreç, bütün içinde yer alanları ile Cumhuriyet’i tasfiye etmeye yönelik bir suçtur diyor ve suç duyurusunda bulunuyor Sn. Ömer Faruk Eminağaoğlu. Yargıçlar Sendikası Başkanı. Kendisinin bu konuda söylediklerinin tamamı Haberler Sütununda yer almaktadır.

armd

About armadmin 9321 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.