anadoluverumelimedya.com

İncirlik Üssü’ndeki uçaklara dikkat

Önce planlar yapıldı, bölgesel ittifak hedefe konuldu. Kayıplar artınca da harekete geçildi.

Reklam alanı

Atlantik kampı bölge ülkelerinin yakınlaşması Türkive Suriye‘nin teröre karşı zaferlerinden sonra -telaşa kapıldı. Suriye’ye saldırı hazırlıkları hızlandı.

Türk Ordusu önce Fırat Kalkanı, ardından da Afrin harekatı ile terör koridoruna büyük bir darbe vurdu. PKK/PYD’nin Akdeniz’e açılma hayalleri suya düştü. Erbil’den Akdeniz’e uzanması hedeflenen koridor planı tarih oldu.

Atlantik cephesinin Suriye’deki planları, Rusya ve Suriye Ordusu’nun başarılı operasyonuyla da bozuldu.

Suriye Ordusu Doğu Guta ile Şam’ı güvenceye aldı. Deyre Zor’daki operasyonlarıyla ise Amerika’nın enerji koridorunu tehdit etti.

Sahada kaybeden Atlantik cephesi ise yeni planlar yapmaya başladı.

Önce Washington’da gizli bir toplantı planlandı. Türk televizyonlarında ilk kez Ulusal Kanal duyurdu kritik zirveyi. Amerika, Fransa, İngiltere, Suudi Arabistan ve Ürdün’ün katıldığı toplantıda Suriye’deki Amerikan varlığının kalıcı hale getirilmesi tartışıldı. PKK/PYD’ye Cenevre’ye katma hesapları yapıldı, Rusya ve İran’ı dışlayan formüller geliştirildi.

Daha sonra plan yürürlüğe girdi. Amerika kuzeyden kuramadığı koridoru güneyden kurmak için çalışmalarını hızlandırdı. Güney koridoru planının kritik noktası olan Deyre Zor’da ve El Tanf’ta asker sayısını arttırıldı. Doğu Akdeniz’deki savaş gemileri savaş pozisyonuna getirildi.

Şam’a saldırı planının ilk işaret ise Washington’dan verildi. ABD’nin BM Büyükelçisi Nikki Haley, kimyasal silah saldırısı düzenlemesi halinde Washington’ın Şam’a karşı saldırı düzenleyebileceği tehdidinde bulundu. Ardından devreye Fransa girdi. Fransa Genelkurmay Başkanı François Lecointre da, “Kimyasal silah kullanılırsa, Fransa Suriye’yi tek başına vurmaya hazır” dedi.

Amerika’nın planları diplomaside de yoğun bir şekilde tartışılıyor. Rusya ve İran diplomasisi, Suriye’ye saldırı planı ile Atlantik cephesinin 2 hedefine dikkat çekiyor. Ulusal Kanal’a bilgi veren Rus diplomatlara göre; Amerika’nın esas hedef  Ankara-Moskova-Tahran işbirliğini bozmak var.

İşbirliğini özellikle uçakları İncilik Üssünden kaldırarak bozmayı planlayan Amerika’nın ikinci hedefi ise Rusya’yı uluslararası kamuoyunda güçsüz göstermek.

Önemli uyarılarda bulunan güvenlik kaynakları da, Suriye’yi vurmayı planlayan uçakların İncirlik Üssü’nden kalkması olasılığının dikkate alınması gerektiğini vurguluyor.

HABER: ERAY ÇELEBİ
ulusal.com.tr

About armadmin 9321 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.