anadoluverumelimedya.com

ASKER PKK MAĞARASINA GİRDİ

 

ASKER PKK MAĞARASINA GİRDİ

Tunceli’deki 4’üncü Komando Tugayı’nda konuşlu komandolar tarafından, teröristlerin ‘Tespit edilemez’ dediği Bali Deresi’nin derin vadi, dik uçurum ve sarp kayalardan oluşan barınma alanlarına yönelik taarruz helikopterleri desteğinde operasyon düzenlendi. Operasyon öncesinde ve esnasında havada insansız hava araçları ve drone’larla bölgenin keşfi yapıldı.
Reklam alanı

Bali Deresi Bölgesi’nde, içerisinde 300 kişinin barınabileceği büyüklükte bir mağara olduğu istihbaratını alan güvenlik güçleri, operasyon hazırlıklarına başladı. Mağara çok dik kayalık bir vadi içerisinde bulunduğu için, operasyon öncesinde insansız hava araçlarıyla tam yeri tespit edilemedi. Bunun üzerine komandolar, tüm dağcılık teçhizat ve tekniklerini kullanarak aldıkları özel eğitimlerle operasyona hazırlandı.

 

Helikopterle sarp kayalık bölgeye atılan komandolar, 100-150 metre dik kayarlardan özel hazırlanmış dağ ipi ve ip merdivenlerle mağaraların bulunduğu alana ve dere tabanındaki derin suyla kaplı kanyona indi. Bölgede teröristler tarafından kullanılan birçok mağara tespit edildi. Tespit edilen büyük mağaranın 100 metre uzunluğunda, içerisinde 8 oda 1 banyo ve tuvalet ile 1 su kuyusunun bulunduğu ve bölgedeki teröristlerinse kış girmeden bölgeden aceleyle ayrıldığı belirlendi. Tespit edilen mağaralar ve içlerinde bulunan çok sayıda yaşam malzemesi komandolar tarafından kullanılamaz hale getirildi.

http://www.hurriyet.com.tr/

About armadmin 9321 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.