anadoluverumelimedya.com

CHP’li Engin’den ‘mühürsüz oylar’ ile ilgili imza kampanyası

Mühürsüz oylarla ilgili teklife sosyal medyadan tepki yağarken, CHP İstanbul Milletvekili Didem Engin tarafından konuyla ilgili imza kampanyası başlatıldı.

CHP İstanbul Milletvekili Didem Engin, AKP ve MHP tarafından TBMM’ye sunulan mühürsüz oylarla ilgili teklifin ardından, kanun teklifinin ‘Seçim güvenliği konusunda endişe yaratıyor olması’ gerekçesiyle imza kampanyası başlattı.

Reklam alanı

“SEÇİMLERE ŞAİBE KARIŞMAMALI”

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Engin, “16 Nisan 2017 referandumunda Yüksek Seçim Kurulu (YSK)’nın mühürsüz pusulaları ve zarfları geçerli sayması kararı, referandumun şaibeli bir referanduma dönüşmesine neden olmuştur.

Sandık mührü olmayan oy pusulaları ve zarfları geçerli hale getirmenin yanı sıra, bir taraftan aynı binada oturan seçmenleri farklı sandık bölgelerine kaydetme, sandık başkanları için siyasi partilerden öneri almak yerine sadece kamu görevlilerini sandık başkanı olarak belirleme, YSK’ya seçmen listelerini karma şekilde düzenleme, sandık ve seçim bölgelerini birleştirme gibi ek yetkiler veren maddelerle ülkemizde seçim güvenliği konusundaki endişeleri artırmakta; diğer taraftan da Cumhurbaşkanı ve milletvekili seçimlerinde oy pusulalarını aynı zarfa koyma gibi maddelerle seçmen iradesini etkilemeye yönelik hükümler içerdiğini” dedi.

“OHAL BİTMELİ, SEÇİMLER ŞEFFAF VE ŞAİBESİZ OLMALI”

Seçim güvenliğinin ülkenin geleceği açısından hayati önem taşıdığını belirten CHP’li Engin, “Seçimler Olağanüstü Hal’in bittiği demokratik bir ortamda yapılmalıdır. Seçim kampanyalarının adil bir şekilde yürütüldüğü, seçmenlerimizin özgürce istedikleri partiye ve adaya oy verecekleri, oy verme ve oy sayım işlemlerinin şaibesiz ve şeffaf bir şekilde yapılacağı seçimler düzenlenmelidir” ifadelerini kullandı.

“İMZALAYIN, PAYLAŞIN, SES VERİN”

Sosyal medya kullanıcılarına çağrıda bulunan CHP İstanbul Milletvekili Didem Engin, “Seçimleri şaibeli hale getirecek bu teklifin geri çekilmesi için başlattığım imza kampanyasına tüm halkımızdan destek bekliyorum” şeklinde konuştu.

İmza kampanyasına şu linkten ulaşılabiliyor: Tıklayın

yeniçağ

About armadmin 9321 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.