anadoluverumelimedya.com

CHP: Yapılması gereken şey OHAL’in kaldırılmasıdır

CHP Sözcüsü Bülent Tezcan, 24 Haziran’da yapılacak seçim hakkında açıklama yaptı.

Reklam alanı

Tezcan, “Biz seçime hazırız” dedi.

Tezcan, TBMM’nin derhal OHAL’i kaldırması gerektiğini vurguladı ve “Bu hükümet, yönetme özürlüdür. Bu erken seçim çağrısı, yönetememenin ikâhıdır. Bugün Erdoğan açıklamasında erken seçimle ilgili gerekçesini ileri sürerken 16 Nisan’dan bu yana eski sistemle devam ediyoruz, hastalıklar sürüyor” dedi.

Tezcan, şunları söyledi:

Biz dün çok açık biçimde “Hodri meydan” dedik, “Seçime hazırız” dedik. Yarın olacakmış gibi hazırız. Biz seçimden kaçmayız, kaçmadık. Başka bir şeyi de milletin bilmesinde fayda var. Bu hükümet, yönetme özürlüdür. Bu erken seçim çağrısı, yönetememenin ikâhıdır. Bugün Erdoğan açıklamasında erken seçimle ilgili gerekçesini ileri sürerken 16 Nisan’dan bu yana eski sistemle devam ediyoruz, hastalıklar sürüyor dedi.

Buna kargalar bile güler. 16 Nisan’dan beri Türkiye’de bir tek adam rejimi hakimdir. Bunu herkes biliyor. Ortada parlamentoyu, başbakanı, hükümeti devre dışı bırakan, Recep Tayyip Erdoğan’ın iki dudağı arasında ülkeyi yöneten bir sistem vardır. Yönetemiyorsunuz, doların, euronun ateşini alamıyorsunuz. Dışarıda Türkiye’yi rezil ettiniz, yönetemiyorsunuz.

Bu hükümet yönetme özürlüdür. Tek Adam koalisyonun sözcüsü Devlet Bahçeli erken seçim çağrısı yaptı. Bugün koalisyonun büyük ortağı Tayyip Erdoğan seçim tarihini 24 Haziran olarak açıkladı.

Bugünler siyaseten gördüğünüz iyi günler. Millet 24 haziran’da sandıkta dersinizi verecek. İnşallah tek adam rejiminden kurtulacağız. Bugün TBMM’de OHAL görüşülüyor. Kavganın bile mertçe olanı makbuldur. Seçimle ilgili bir şey söylemiyoruz ama milleti OHAL şartları altında adaletsiz bir seçime götürmek haksızlık. Bugün TBMM OHAL tezkeresini reddetmek zorundadır. Türkiye’de baskı altında bir seçim yaparak sonuç alacağınızı sanıyorsanız yanılıyorusunuz. Giderken bile bu ülkeye zarar verirsiniz. Yapılması gereken şey OHAL’in kaldırılmasıdır.

birgün

About armadmin 9322 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.