anadoluverumelimedya.com

Kadın Meclisleri mücadeleyi ülke çapına taşıyor

Zeynep Kuray / Birgün

Reklam alanı

8 Mart Kadınlar Günü’nü, “Kadınlar durmayacak” sloganıyla karşılayan Kadın Meclisleri, mücadeleyi daha da ileriye taşımak için Türkiye Kadın Meclisi’ni kurmaya hazırlanıyor. Ülkenin dört bir yanından gelecek kadınlarla gerçekleşecek toplantı, 11 Mart Pazar Günü saat 15.00’te Maltepe’de Türkan Saylan Kültür Merkezi’nde yapılacak.

BirGün’e konuşan İstanbul Kadın Meclisi üyesi Fidan Ataselim, “Baskı çok arttı ve başta yaşam hakkı ihlalleri olmak üzere şiddet biçimleri de nitelik değiştirdi. Bütün bunlara karşı kadınların bir araya gelip akıl akıla vermesine ihtiyaç var. Bu açıdan kadınların sadece yürüyüşlerde ya da eylemlerde bir araya gelmesi yeterli değil; yeni dönemin yeni örgütsel formüllerini yaratmamız lazım” dedi.

Ataselim, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu yıl bütün dünyada kadınlar ayağa kalktı. Amerika ve Avrupa’da kadınlar uğradıkları tacizi ‘Me Too’ eylemleriyle duyururken, İran’da molla rejimine karşı başlayan direnişin öncüleri yine kadınlardı. Birbirimizden görüyoruz, öğreniyoruz; birbirimizden güç alıyoruz ve dünyayı değiştirene kadar da mücadeleyi sürdüreceğiz.”

 

About armadmin 9321 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.