anadoluverumelimedya.com

Aytun Çıray: Önümüzü kesmek için kanunları değiştiriyorlar

İYİ Parti Genel Sekreteri Aytun Çıray, Habertürk’te Didem Arslan Yılmaz’ın sorularını yanıtladı.

Reklam alanı

Gündeme dair önemli açıklamalarda bulunan Çıray, Meral Akşener’in parti kurup başkanlığa aday olması ile AKP’nin paniklediğini, bu gerekçe ile MHP ile ittifak arayışına girdiğini söyledi.

MHP’nin oyunun anketlerde yüzde 3 olarak gözüktüğüne de dikkat çeken Aytun Çıray, “Meral Akşener başkanlığın en güçlü adayıdır” dedi.

İYİ Parti Sözcüsü Çıray’ın açıklamaları şöyle:

“Biz şu anda bu konularla ilgili hiç kimseyle görüşmüyoruz. Sadece açık, şeffaf Saadet Partisi’yle karşılıklı nezaket çerçevesinde değerlendirmeler yapıldı.

“MERAL HANIM ADAY OLMASAYDI, İTTİFAKI KONUŞUYOR OLMAZDIK”

Eğer İYİ Parti diye bir parti kurulmamış olsaydı, Sn. Meral Akşener Türkiye’de bir lider olarak ortaya çıkmış olmasaydı şu anda bu konuştuklarımızın hiçbirisini konuşuyor olmayacaktık. Çünkü AKP’nin o zaman bir ittifaka ihtiyacı olmayacaktı. Çünkü muhalefet alanındaki oluşmuş koalisyonun küçük ortağının oluşturduğu boşlukla seçimlere rahatlıkla girip başkanlığı tekrar elde edecekti.

Ancak Sn. Akşener’in bir lider olarak ortaya çıkması, İYİ Parti’nin kurulmuş olması ve hem kendi yaptığımız ölçümlerde hem de sokakta gördüğümüz ilginin artması İYİ Parti’yi bir iktidar alternatifi olarak ortaya çıkarmıştır.

İktidar partisi yaptırdıkları anketlerde Akşener karşısında seçimleri kazanamayacağını görünce böyle bir ittifak yapma kararı aldılar.

“ÖNÜMÜZÜ KESMEK İÇİN KANUNLARI DEĞİŞTİRİYORLAR”

Bu koalisyonun kurulmasının iki amacı var. Bir tanesi; koalisyonun küçük ortağının oyu yüzde 3’lerde olduğu için barajı aşırtarak parlamentoya sokmak, ikincisi de Sn. Erdoğan adeta bir ömür boyu başkanlık arayışı içerisinde.

Biz adayımızı ilk ilan eden partiyiz. Ve şu anda Türkiye’de iddiamız odur ki Sn. Meral Akşener başkanlığın en güçlü adayıdır. Ve bütün bu seçim kanunlarında yapılan değişiklikler, Sn. Akşener’in ve İYİ Parti’nin önünü kesmek için yapılmış adaleti yok eden bir saray koalisyonu anlaşmasıdır.”

yeniçağ

About armadmin 9321 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.