anadoluverumelimedya.com

‘Bursa’da kapatılan okulların yüzde 90’ı imam hatip oldu’

Bursa’da Eğitim-İş ile birlikte düzenlediği basın toplantısında konuşan CHP Bursa Milletvekili ve Sağlık Komisyonu ve TBMM Eğitim Kültür Spor Gençlik Komisyonu üyesi Dr. Ceyhun İrgil, son yaşanan sürece aldanmamak gerektiğini, bu korkulu atmosferin ve 15 Temmuz stresinin bitmesiyle birlikte saray ve AKP iktidarının tekrar eski uygulamalara döneceğini belirterek, “Bundan daha da beter ve geçmişten daha hızlı, keskin kararlar verilecektir. Biz, bunu çıkarılan Kanun Hükmünde Kararnameler’de görüyoruz” dedi.

“İHTİYACA GÖRE BAKMAK LAZIM”

Reklam alanı

Bursa’nın sanayi ve endüstri şehri olduğuna dikkat çeken İrgil, “Bursa’da bu kadar sanayi varken, son dönemde el konulan okulların neredeyse yüzde 90’ının imam hatiplere dönüştürülmesi gerçekten kabul edilemez. Hükümet ‘Cumhuriyet Halk Partisi imam hatiplere karşı’ mantığıyla bizi durdurmaya ve susturmaya çalışıyor. Biz imam hatiplere karşı değiliz. Eğer bu kadar okul motor meslek lisesi yapılsaydı buna da itiraz ederdik. Çünkü ihtiyaca göre bakmak lazım. O kadar çok teknik meslek lisesine, ara elemana ihtiyaç varken, bütün çocukların imam hatip temelli yetiştirilmesine aslında toplum da itiraz ediyor. Dikkat ederseniz imam hatip liselerine başvuru yok, dolduramıyorlar” diye konuştu.

İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ YANILTIYOR

Buna rağmen İl Milli Eğitim Müdürü’nün Ankara’yı yanıltarak, “Bursa’da büyük bir talep var” diyerek bütün okulları imam hatiplere çevirmeye çalıştığını kaydeden İrgil, şöyle devam etti: “Nitekim en son Osmangazi’de, Karacabey ve İznik Kaynarca’da üç okulun aile birliği üyeleri, mahalle sakinleri ve velileri imza toplayıp dilekçe verip İl Milli Eğitim’e gittiler. Osmangazi’deki Şehit Bahadır Aydın Otaokulu’nun 2 bin 7’si imza topladığı halde İl Milli Eğitim Müdürü’nün valiliğe yazdığı yazıyı gördüm, ‘Halkın talebi üzerine’ diyor. Bu kadar toplum ve bürokrasi yanıltılamaz. Bu yüzden Milli Eğitim Müdürü toplumun talebini dinlemeyen, kendi şehrini okuyamayan bir bürokrattır. Aldığı kararlar da hatalıdır. Bursa için gelecekte çok ciddi sıkıntılara yol açacak kararlara imza atmaktadır.”

Kapatılan okulların imam hatiplere dönüştürülmesiyle ilgili Meclis’e önerge verdiğini dile getiren İrgil, önergede ihtiyaç olmamasına karşın dönüştürülen okulların neden imam hatip yapıldığını, okulların hangi kriterlere göre dönüştürüldüğünü sorduğunu anlattı.

sözcü

About armadmin 9321 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.