anadoluverumelimedya.com

“11. kandırma planı!”

Murat İde / Yeniçağ

Reklam alanı

Bu kadar hata yapıyor, son zamanlarda, sık sık nasıl hatalar yaptığını, nasıl kandırıldığını ilan ediyor.. Ardına de ekliyor, “En iyisini biz yaptık..”

Dün Tayyip Erdoğan’ın büyük gürültüyle açıkladığı ve muhtemel ki, akşam televizyonların, bugün de  gazetelerin ‘Muhteşem’ bulacağı “11. Kalkınma Planı”nı alın elinize bakın..

2002’de de bunları vadetti AKP.. 2004 yerel seçimlerinde de vaadler aynıydı..

2007 seçimlerinde de bunları vadetti AKP.. 2009 seçimlerinde de vaadler aynıydı..

2011’de de bunları vadetti AKP.. 2014 seçimlerinde de vaadler aynıydı..

Sonra 2015 seçimlerinde de bunları vadetti AKP..

Hatta seçim değil referandum olmasına rağmen, 2010 ve 2017 referandumlarında da bunları söyledi AKP..

Ve bugün, 2019 seçimleri için de bunları söylüyor, bunları vadediyor AKP..

Bana inanmıyorsanız, bugün ballandıra ballandıra yazacak olan gazetelerin arşivlerine girip bakın, bütün seçimlerde aynı başlıkları attıklarını göreceksiniz..

Özeti, 17 yıldır yapamamış ki, durup durup seçim yaklaştıkça ısıtıp önümüze koyuyor aynı vaadleri.. Şimdi de 2019 için bunları vadediyor AKP.. Vadettiğine göre henüz gerçekleştirememiş..  Eee gerçekleştiremediyse, nasıl en iyisi oluyor bilmiyorum..

Bildiğim şu;

Bu “11. Kalkınma Planı” değil, “11. KANDIRMA Planı”dır..

İTİRAFLAR DEVAM EDİYOR..

Diyordu ki AKP Genel Başkanı Erdoğan;

-AB içişlerimize karışmasın.. Biz nasıl onların işine karışmıyorsak, onlar da bizim işlerimize karışmasın..

Yıllarca dilinde slogan oldu bu söz..

Dün de dedi ki AKP Genel Başkanı Erdoğan;

-Biz Avrupa Birliğinin talepleri vesaireleri doğrultusunda bu adımı attık.. Ama yanlış yapmışız..

Hangi konuda? Zinayı suç olmaktan çıkaran yasa değişikliği konusunda..

Gündemde olduğu için bu konuyu açtım.. Yoksa, bir yandan AB’ye kafa tutup, diğer yandan AB’nin ‘Tak diye söylediklerini şak diye yapan’ bir iktidardır, AKP iktidarı..

**

Bakın, 26 Eylül 2004’te değişti TCK’nın zinayı suç sayan maddesi.. Erdoğan’ın itirafıyla öğreniyoruz ki, AB’nin talebiymiş..

Diyordu ki, AKP’li Bülent Arınç;

-TCK’da zinayı suç olmaktan çıkardık..

Onlar bunları yapıp, bunları söylerken, diyordu ki iktidarın sesi gazeteler, mesela Yeni Şafak Gazetesi;

-Zinayı suç olmaktan çıkaran 55. hükumettir.. AKP yeniden suç sayılması için girişimde bulundu ancak CHP engel oldu..

AKP’nin Genel Başkanı, yardımcısı, Bakanları, Milletvekilleri ‘Zinayı suç olmaktan çıkarmakla’ övünürken, muhafazakar tabana bu yalanları söylüyordu, sözüm ona ‘mağafazakar’ kalemler..

Yıllarca Türkiye’nin tertemiz mütedeyyin insanlarını böyle böyle kandırdılar..

**

Peki sonuç.. Sonuç ortada.. Türkiye’nin muhafazakar insanlarına ‘Dinsiz-Anlaksız’ diye tarif ettiğiniz Cumhuriyet, 1926 yılında suç saymış.. Siz 2004 yılında, AB istedi diye suç olmaktan çıkarmış ve bunu da aynı muhafazakar vatandaşlarımıza, ‘Mağafazakarlık’ diye pazarlamışsınız..

Muhafazakarlık, adı üzerinde ‘Muhafaza’ etmeyi gerektirirken, her şeyi yakıp yıkan anlayışınızı da ‘Muhafazakarlık’ diye sattınız topluma.. Alkışladığım ender becerilerinizden biridir, bu iletişim ve algı operasyonu..

**

Dedim ya, sonuç, çocuk istismarında son 10 yılda yüzde 700, taciz ve tecavüz vakalarında yüzde 434 artış..

“Peki ne ilgisi var bu yasa değişikliğinin bu suçlarla?” diyeniniz çıkabilir..

İzah edeyim.. Bugün, “Biz Avrupa Birliğinin talepleri vesaireleri doğrultusunda bu adımı attık.. Ama yanlış yapmışız..” diye gargaraya getirdiğiniz değişikle başlayıp, başka başka değişikliklerle devam eden süreç neye sebep oldu biliyor musunuz;

“Toplumun mutabık olduğu Cumhuriyet değerlerini töprülediniz ve toplum, hurafe meraklılarının ürettiği değerlere(!) yaslandı”

Bakınız, özellikle çocuk istismarının yoğun olarak yaşandığı yerler, muhafazakar etiketli yerler.. Normalde oralarda görülmemesi gerekir değil mi? Çünkü inanç odur ki, bu muhafazakar alanlar, değerlerin, doğruların korunduğu alanlardır.. Siz muhafazakar görünüp, light yürüdüğünüz için, bu alanlardaki insanlarımız, ortak değerlerimizden değil, mantar gibi bitmiş İslam cahili ama kendini İslam alimi sanan hurafecilerin öğütlerinde aradı cevabı..

O yüzden, 2004’te sizin o yasayı değiştirmenizle, 11 yaşındaki ana kuzusu yavrularımızla evlenilebilir diyen haysiyetsizlik, birbiriyle doğrudan bağlantılı.. O yasayı değiştirerek, ‘Gidin zina yapın’ demediniz elbette.. Ama 11 yaşındaki yavrumuzla evlenilebileceğini ilan eden sapıklara, kendi doğruları yani hurafeleri üzerinden yol açtınız.. Budur bu cüretin sebebi..

Dini, ahlaki, töreye dayanan değerlerimizden süzülen Cumhuriyet değerleriyle oynadığınızda, boşalan alan, müridden harem kuran alçaklar tarafından dolduruldu..

Ve bu rezillikleri, iktidar olarak, ‘Bizden’ deyip görmezden geldikçe de, alın size bilanço; “Kadına şiddet yüzde 1400, çocuk istismarı yüzde 700, taciz ve tecavüz vakaları yüzde 434 arttı..”

**

Şaka gibi aslında.. Bu korkunç gerçek, yıllarca ‘Batı taklitçisi, batı maşası’ diye çamur attığınız Cumhuriyet tarihi boyunca, sözüm ona sizin ‘Mağafazakar’ iktidarınızda çıktı karşımıza..

Kendiniz dışında herkesi ‘Ahlaksızlıkla’ yaftalarken, sizin döneminiz, ahlaksızlığın tavan yaptığı bir dönem olarak yazılacak tarihe..

Demem o ki, ‘İlahi Adalet’ her daim ‘Divan’a kalmıyor.. Bu dünyada tecelli ettiği de oluyor..

KURNAZLIK YASALARI!

İçimdeki ses sürekli mırıldanıyor, bir soruya yanıt arıyor..

Seçim Yasası’nda yapılacak değişiklikler Meclise sunuldu.. Peki şimdi ne olacak? Mesela şu örnekteki tablo nasıl çıkacak?

Son seçimde bir ilimizde AKP 140 bin oy ile 2 milletvekili çıkardı.. 20 bin artık oyu kaldı.. 60 bin ile de CHP bir milletvekili çıkardı.. MHP ise 50 bin oy ile milletvekili çıkaramadı.. Peki bu düzenekle ne olacak, AKP’nin 20 bin oyu ile MHP’nin 50 bin oyu toplanıp 70 bin oy edecek ve 60 binle alınan milletvekili de onların mı olacak? Hayır diyorsanız, izah edin, nasıl olacak?

Siyaset tarihi böyle kurnazlık yazmadı..

 

About armadmin 9321 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.