anadoluverumelimedya.com

Sürekli elektriği kesilen okulun çatısına rüzgar türbini kurdu

Van’ın Çaldıran İlçesi Çubuklu Köyü Galatasaray Ortaokulu’na 4 yıl önce atanan fen bilgisi öğretmeni Mahmut Çakır, sık sık elektriği kesilen okulun çatısına rüzgar türbini kurarak okulu elektriğe kavuşturdu.

Reklam alanı

VAN’DA SIK SIK ELEKTRİĞİ KESİLEN OKULDA ELEKTRİK ÜRETTİ

İran sınırında bulunan Van’ın Çaldıran İlçesi Çubuklu Köyü Galatasaray İlk ve Ortaokulu’nda sık sık elektriklerin kesilmesiyle sıkıntılar yaşanınca 27 yaşındaki Fen Bilgisi Öğretmeni Mahmut Çakır, kendince bir çözüm üreterek sıkıntıyı giderdi. 4 yıl önce bu okula fen bilgisi öğretmeni olarak atanan Çakır’ın ilk görev yeriydi. Mahmut Öğretmen’in ilk işi, Galatasaray Üniversitesi Vakfı’nın yaptırdığı okula fen laboratuvarı kurmak oldu. Ardından da derslere başladı. Ancak okulda sık sık elektrik kesilmesi çalışmalarını aksatıyordu. Bunun üzerine Mahmut Öğretmen, rüzgâr türbini yapmak için kolları sıvadı. Önce plastik borulardan kanat yaptı, demir ve sacla ise kuyruk tasarladı. Bulduğu bir motoru tamir etti ve 4 aylık çalışmanın sonucunda okulun çatısına küçük çaplı bir rüzgâr türbini kurdu. Türbin, okulun elektrik ihtiyacını giderdi.

Fizik Öğretmeni Mahmut Çakır, yeni atandığı okulda da birçok projeyi hayata geçirmeyi hedeflediğini kaydederek, şöyle konuştu:

“Arifiye’deki bu okula geldiğim ilk günden beri okulda bir labaratuvar eksikliği bulunuyor. Van’a gittiğimde nasıl bir labaratuvar kurduysam buradaki öğrencilerim için de hayalim bir labaratuvar kurmak. Bunu gerçekleştirebilmek için beni duyan varsa desteklerini esirgememelerini istiyorum. Ne kadar destek bulursam o kadar güçlü adımlarla yürürüm. Sadece labaratuvar kurmak değil, TÜBİTAK Fuarı için başvuruda bulundum. Kabul olursa mayısta bilim fuarı gerçekleştirilecek. Öğrencilerin canlı sevgisini yaşaması için birçok proje yapacağım. Bu sadece benim projem değil, belki de diğer öğretmenler tarafından gerçekleştirilmiştir. Burada mesele öğrencilerin ne denli büyük, geniş, kapsamlı olduğu değil. Eğer bir tane öğrencinin gönlünü fethediyor olmak, projenin büyüklüğünü önemsiz kılıyor”.

aydınlık

About armadmin 9322 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.