anadoluverumelimedya.com

Bir hilal uğruna …

Nevra Ölçer / Anadolu ve Rumeli Medya

Reklam alanı

Balkanlar..

Balkanlarda Osmanlının eline geçirdiği ve sonra Türklerle iskan ettirdiği bölgeler ve oralarda doğan büyük milliyetçilik ruhu..

Güvenli Anadolu’dan uzaktasınız. Etrafınız düşman güçlerle dolu. Devamlı isyan hareketleri var..

Atatürk zamanında eğitimini tamamlamış her subayın ideali ve en büyük düşü 3. Ordu’da, o olmazsa da 2. Ordu’da  yer almaktı. 1. Ordu İstanbul’da, 2. Ordu Edirne’de ve 3. Ordu Selanik’de idi.

Bu bölgelerden olan gençlerin askeri okul eğitimlerini tamamladıktan sonra en büyük ideali 3. Ordu’ya katılmak olurdu. Çünkü burası mücadelenin kalbi idi. Buralarda kuvvetli olabildiğimiz süre de o topraklara sahip olunabildi. Mustafa Kemaller, Enverler, Gazi Osman Paşalar (Plevne Savunması), Şükrü Paşalar (Edirne Savunması), Esat Paşalar (Yanya Savunması), Resneli Niyaziler (2. Meşrutiyet) hep bu topraklardan çıktı.

Sonra bilindiği gibi önce müthiş bir yenilgi ile sonuçlanan Balkan Savaşları, sonra yine yenilgi ile sonuçlanan 1. Dünya Savaşı.

En büyük yük Balkanlarda yaşayan Türklerin sırtlarında idi. Yaşam yeri, tarzı, evi, toprağı elinden gitti. Büyük göç dalgaları yaşandı. Ama orada yaşamaya devam eden Türkler yeni sistemlere uyum sağlamadılar. Ve hep büyük bir aşkla bayraklarını özlediler.

Naim Süleymanoğlu. Her zaman hayalini kurduğu Türk bayrağı altında yarışabilmek için her şeyi terketti. Sonra arka arkaya gelen dünya, olimpiyat şampiyonlukları ile göğsümüzü kabarttı.

Ona bu gücü veren damarlarında akan Türk kanı ve bayrak aşkı idi.

Bu aşk ki, hepimizin gönlünü ısıtıyor.

Bu aşk ki, Çanakkale’de yüzbinleri şehadete yürütüyor.

Bu aşk ki, ülkemiz için ne yapabiliriz diye bizi 24 saat düşündürtüyor.

Bu aşk ki, gençleri Samsun’dan başlayan kongrelere yönlendiriyor.

Anıtkabir’e koşan milyonlar bu aşk ile yanıyor..

Küçükken dizelerdeki yoğunluğun nedenini çok idrak edemeyen bizler, artık “bir hilal uğruna..” diye başlayan Mehmet Akif’in dizelerini kanımızın her damlasında hissediyoruz..

Ruhun şad olsun Naim Süleymanoğlu..

Saygı ve sevgiyle..

 

About armadmin 9322 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.