anadoluverumelimedya.com

Rusya: Türkiye ödemeleri yapmalı

Sputnik’te yer alan habere göre, Rusya’nın askeri ve teknik işbirliğinden sorumlu federal ajansı FSVTS’den bir yetkili gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkiye’yle imzalanan S-400 anlaşmasının pratik olarak hayata geçirilmesi, yani sevkiyatın başlaması için Ankara’nın kontratta belirlenen tüm ödemeleri yapması gerektiğini söyledi.

Reklam alanı

Yetkili, kontrata göre, S-400 bataryalarının Türkiye’ye sevkiyatının 2019-2020’de gerçekleştirilebileceğini de ekledi.

Diğer taraftan yetkili, teknoloji transferi yapılıp yapılmayacağı ve üretimin Türkiye’de gerçekleşip gerçekleşmeyeceğine ilişkin bir soru karşısındaysa teknolojik işbirliğiyle ilgili meselelere yapılacak ayrı görüşmelerde karar verilmesi gerektiğini söyledi.

 

ERDOĞAN KAPORANIN VERİLDİĞİNİ SÖYLEMİŞTİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 12 Eylül’de yaptığı bir açıklamada, S-400 füze savunma sisteminin satın alınması konusunda imzaların atıldığını ve Türkiye’nin kaporayı Moskova’ya gönderdiğini açıklamıştı.

Rus devlet savunma sanayisi şirketi Rostec’in genel direktörü Sergey Çemezov daha sonra yaptığı bir açıklamada, Türkiye ile imzalanan S-400 hava savunma sistemi anlaşmasının tutarının 2 milyar doları aştığını söylemişti. Ancak kapora ya da anlaşmanın net maliyetine ilişkin resmi bir açıklama henüz yapılmış değil.

Dünyada kullanımda olan en iyi hava savunma sistemlerinden biri olarak gösterilen S-400, insanlı ya da insansız her türlü hava aracının yanı sıra hem kruz hem de balistik füzeleri imha edebiliyor.

Azami menzili 400 kilometre, ulaşabildiği en yüksek irtifa da 30 kilometre olan bu sistem ayrıca, her hedefe iki füze kilitleyerek, eş zamanlı olarak 80 hedefi vurabiliyor.

sözcü

About armadmin 9321 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.