anadoluverumelimedya.com

Rus senatör: ABD’nin Suriye’deki varlığının hiçbir yasal dayanağı yok

Rusya Federasyon Konseyi Savunma ve Güvenlik Komitesi Başkan Yardımcısı Frants Klintseviç, ABD Özel Operasyonlar Komutanı General Reymond Thomas’ın ABD’nin teröristlere karşı askeri operasyon yürüttüğü Suriye’de yasa dışı olarak bulunduğu yönündeki açıklamasını değerlendirdi.

Reklam alanı

Klintseçiv, “ABD’li generalin itiraf ettiği şey uzun zamandır bir sır değildi. Gerçekten de ABD’nin Suriye’deki varlığının hiçbir yasal dayanağı yok”dedi.

ABD’nin Suriye’deki yasadışı varlığının teröre karşı mücadeleye yardımcı olmadığını söyleyen Rus Senatör, “Bu ülkedeki varlıklarını meşru hale getirerek neden yeni adım atmasınlar? Rusya’nın ABD’nin Suriye hükümetine ilgili başvurusuna destek verebileceği ihtimalini dışlamıyorum” ifadelerini kullandı.

Bu durumda Suriye ordusunun, ABD’nin en azından çatışmaları ve hava saldırılarını kesecek tarafsız tutumunu bekleme hakkına sahip olacağını dile getiren Klintseviç, “Hiç şüphesiz ABD’nin Suriye’deki statüsünün yasallaşması, bölgedeki uluslararası teröre karşı mücadelede, Rusya ve ABD arasındaki işbirliği için prensipte yeni koşullar oluşturacak” yorumunda bulundu.

Sputnik

aydınlık

About armadmin 9322 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.