anadoluverumelimedya.com

KDHC’den Rusya’ya: Saldırıyoruz!

Rusya Senatosu sözcüsü Valentina Matvienko söz konusu bildirinin Ekimayında gerçekleştirilen ‘Parlamentolararası Birlik’ toplantısında KDHC delegasyonu tarafından Rus yetkililere, Vladimir Putin’e ulaştırılmak üzere teslim edildiğini belirtti.

Reklam alanı

Sputnik’in haberine göre, Donald Trump, Asya gezisinde KDHC konusunda Putin’den yardım beklediklerini belirtmişti. Hem KDHC hem de ABD’nin konuyu Putin’e iletmeleri, gözleri Rusya’ya çevirmişti.

PUTİN: MESELE DİYALOGLA HALLEDİLMELİ

Putin, Cumartesi günü bir basın toplantısında, basın mensuplarının KDHC’yle ilgili sorularına,“diyalog arayışları genişletilmeli, mesele diyalog ile halledilmeli” cevabını verdi.

Putin ayrıca tarafların üsluplarını yumuşatmasını tavsiye ederek,‘meselenin sert bir üslupla konuşulmasının birçok tehlikeyi tetikleyebileceğini’ söyledi.

YAPTIRIMLAR İŞE YARAMAZ

Putin daha önce KDHC’ye uygulanan sert yaptırımlara ilişkin olarak, “Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti nükleer gelişme konusunda kararlı, nükleer silahlarından vazgeçmek yerine çimen yemeyi bile tercih edebilirler” diyerek, ABD öncülüğünde KDHC’ye karşı uygulanan ekonomik yaptırımlar ile ülkenin nükleer gelişmelerine engel olunamayacağını belirtmişti.

aydınlık

About armadmin 9321 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.