anadoluverumelimedya.com

Feyzioğlu, “Yargıtay siyasi iktidarın…”

2017-2018 Adli Yılı’nın açılış törenine “dinleyici” olarak davet edilen Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, konuya ilişkin yazılı bir açıklama yaptı. Feyzioğlu, üç yıl öncesine kadar Türkiye’de çok doğru ve sağlıklı bir yargısal gelenek olduğunu, Yargıtay Başkanı ve Türkiye Barolar Birliği’nin, yargının sorunlarını, devleti yönetenler ve yönetmeye talip olanların önünde konuştuğunu belirterek, şöyle devam etti:

Reklam alanı

“YARGITAY SİYASİ İKTİDARIN DEDİĞİNİ YAPMAYI TERCİH ETMİŞTİR”

“Söylediklerimizin doğruluğundan rahatsız olanlar, sudan bahanelerle bu konuşmanın dayanağı olan kanun maddesini değiştirdiler. Yine de kanunda açık hüküm olmasa da uygulama devam edebilirdi. Ancak Yargıtay siyasi iktidarın dediğini yapmayı tercih etmiştir. Bizi Adli Yıl açılışına konuşmacı olarak değil, dinleyici olarak davet etmiştir. Anlaşılan kendi kendilerine konuşup, kendi kendilerine dinleyecekler. Doğruların söylenmesinden ve duyulmasından bazıları memnun olmuyor demek ki…”

“Biz gerçek sorunların hiç kimseden çekinilmeksizin konuşulmadığı bir yere sırf alkışlamak için gitmeyiz. Yargıtay’dan da kendisine ve şanlı tarihine yakışanı yapmasını ve geleneği yeniden başlatmasını bir kez daha talep ediyoruz.”

yeniçağ

About armadmin 9321 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.