anadoluverumelimedya.com

Türkiye’de rekor seviyede radyasyon tespit edildi

Son günlerde Finlandiya’da ölçülerek kayıt altına alınan yüksek seviyedeki radyasyon serpintisi Avrupa’nın büyük kesimini ve Türkiye’yi de etkisi altına almaya başladı. Tespit edilen Sezyum-137 miktarı normalin 1000 kat üzerinde olsa da, yetkililer henüz insan sağlığı açısında risk yaratacak boyutta olmadığını belirtiyorlar.

Reklam alanı

Geçtiğimiz günlerde Türkiye’de pek önemsenmeyen bir haber Avrupa’da endişe konusu olmuştu, bu ayın ilk günlerinden itibaren farklı kent ve ülkelerden gelen havadaki yüksek radyasyon tespitlerinin normalde beklenen miktarı rekor oranda aştığı belirtiliyor, bununla birlikte Sezyum-137 serpintisi artık Türkiye’yi de etkisi altına almış bulunmakta.

Normalde olması gerekenin ortalama 1000 kat üzerinde tespit edilen radyasyon seviyeleri sadece 2016’da ortaya çıkmış değil, son yıllarda dönemsel olarak gözlenen bir fenomen haline gelmişti, 8 Mart günü Finlandiya’da yapılan ölçümler sonucunda havada ”4 bin mikro Bq Sezyum-137” tespit edilmesi şaşkınlığa yol açmıştı. İlerleyen günlerde Avrupa’nın çeşitli ülkelerinde ve kentlerinde yapılan ölçümlerin sonuçları da benzer oranda yüksek Sezyum-137 raporu verince uzmanların kaygıları da artışa geçmişti. Şimdi ise İstanbul’da yapılan ölçümler de normal seviyenin binlerce kat üzerinde radyasyon serpintisine maruz kaldığımızı gösteriyor.

http://odatv.com/rekor-seviyede-radyasyon-tespit-edildi-1403161200.html

About armadmin 9321 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.