anadoluverumelimedya.com

Meralar da kurtuldu: Meralar kazandı, #meraanadoludur kazandı!

Üretim Reform Paketi’nden zeytinlerin sanayi yatırımına açılmasına izin veren düzenlemenin çıkarılmasından sonra sürpriz bir gelişme yaşandı. CHP ve MHP’nin ısrarı sonrasında AKP yönetimi de ikna edilerek meraların sanayiye açılmasına ilişkin iki maddenin tasarıdan çıkarılması kararı alındı.

Reklam alanı

Sanayinin Geliştirilmesi ve Üretimin Desteklenmesi Amacıyla Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısının TBMM Genel Kurulundaki görüşmeleri devam ederken üç partinin grup yöneticileri bir araya gelerek mera maddelerinin tasarıdan çıkarılması konusunda anlaşmaya vardı.

 

Tasarının 36.maddesi kamu yararı durumunda meralara endüstri, teknoloji geliştirme, organize sanayi bölgeleri, serbest bölge yapımını mümkün kılıyordu.

Zeytinlikler ile ilgili maddelerin tasarıdan çıkarılmasının ardından meraların da ekosistem için önemine değinerek #meraanadoludur sloganı ile bir kampanya başlatan Anadolu Meraları da bu son gelişme üzerine sosyal medya hesabı üzerinden bir açıklama yayınladı.

Anadolu Meraları’ın açıklaması şöyle;

“Meralar kazandı, #meraanadoludur kazandı.
Hepimiz kazandık.
Otlar, kuşlar, böcekler kazandı. Çobanlar kazandı.
İklim kazandı. Doğa kazandı.
Biz de kazandık, bizden sonrakiler de kazandı. #meraanadoludur.”

Anadolu Meraları ayrıca bugün konuya dair bir basın açıklaması yapacağını da açıkladı.

 

(Hürriyet, Yeşil Gazete)

About armadmin 9321 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.