anadoluverumelimedya.com

Türker Ertürk’ten İlker Başbuğ’a çağrı; HODRİ MEYDAN

Türker Ertürk’ten İlker Başbuğ’a Çağrı ;

Reklam alanı

 HODRİ MEYDAN

Bir dizi etkinlikte yer almak için Londra’da bulunan  Em. Amiral Türker Ertürk ile Ergenekon ve Türk Silahlı Kuvvetlerine karşı açılan komplo davalarını konuştuk. 24 Nisan 2016 tarihinde Hürriyet gazetesinin ‘Kelebek’ ekinde yer alan Eski Genel Kurmay Başkanı ve Ergenekon komplosu Mahkumu İlker Başbuğ röportajında ileri sürülen iddiları sorduk. Geçtiğimiz hafta Türkiye medyasında Ergenekon soruşturması sırasında Genel Kurmay ve Kozmik Oda’ya Polis ve savcıların girmesi konusunda dönemin Genel Kurmay yetkilileri hakkında önemli suçlamalarda bulunan Ertürk ; ‘ABD de Pentagon’a FBI girip gizli dosyaları götürebilir mi ? Adamın kafasına sıkarlar..’ demişti. Dönemin Deniz Harb Okulu Komutanı olan Amiral Türker Ertürk’e, Eski Genel Kurmay Başkanı İlker Başbuğ’un Hürriyet’in ‘Kelebek’ ekinde yayınlanan röportajda söylediği ‘Ben Genel Kurmay’daki arkadaşlar tutuklandığında Bodrumda idim. İki Avukatıma sordum ‘açıklama yapma’ dediler. Ben de yapmadım’ sözlerine karşı görüşlerini sorduk.

        Gerçekten ‘Kelebek gibi’ bir açıklama

Eski Genel Kurmay Başkanı Başbuğ’un açıklamalarını ‘Bu sözler gerçekte herşeyi açıklıyor.  Kelebek gibi açıklamalar bunlar. Sahte ve düzmece oldukları o dönemde bile Askeri savcılık raporları ile bilinen belgelerle birkaç polis ve cemaat savcısı gelip Genel Kurmay’ın en gizli kayıtlarına ulaşıyor ve silah arkadaşlarınızı tutukluyor. Siz ‘avukatlarınız açıklama yapma’ dediler diye susuyorsunuz. Bugün 23 Nisan.Dünya’daki ilk Kurtuluş Savaşını gerçekleştiren ordunun Genel Kurmay Başkanı idiniz. O Kahramanların hiç biri avukatlarına sormamıştı ‘ne yapayım’ diye. ‘  sözleriyle cevapladı Em. Amiral Türker Ertürk..

  Ergenekon’u ABD Emperyalizmi gerçekleştirdi.

Ertürk, İlker Başbuğ açıklamalarındaki  ‘Bush döneminde birkaç görevli bu işte rol oynamış olabilir. Ancak Obama döneminde ABD  Ergenekonu desteklemedi. Hatta askerlerin tutuklanmalarına karşı çıktı’ bölümüne özellikle tepki gösterdi. ‘Eğer, komplolar ve Ergenekon davalarında ABD ve onun taşeronlarının rolünü görmüyorsanız, bu olaylardan hiç bir şey anlamamışsınız demektir. Biz yıllardan beri bunu anlatmaya çalışıyoruz halkımıza. Tutuklamalar ve TSK yı yıpratma çabaları daha çok Obama döneminde ve onun görevlilerinin desteğiyle yapıldığını’ belirten Türker Ertürk, ‘Bu davalar olmasaydı, açıkça söylüyorum ki ,ne Handekler olurdu, ne Türkiye bu dış politikayı izleyebilirdi, ne de Yeni Anayasa tartışmaları gündeme gelirdi’ dedi.

   ‘Ben bir kedi bile vermedim’

Ergenekon;Balyoz gibi davalarda TSK mensuplarının yargılandığı bir dönemde Deniz Harb okulu Komutanı olan Em. Amiral Türker Ertürk, ‘Ben kendi yetki ve sorumluluk alanımda, öğrenci ve subaylarıma karşı kurulan tertip ve komplolara karşı çıkarken Avukatlarıma sormadım. Şimdi de sormuyorum. Komplocu polis ve savcılara bir kedi bile vermedim. Bununla gurur duyarım’ sözleriyle TSK nın aynı dönemdeki Komutanı İlker Başbuğ’u eleştirdi.

‘Genel Kurmay Başkanı İlker Başbuğ ile o dönemde aynı geminin yolcuları idik. Sözü edilen dönemdeki tüm komploları ve hazırlayıcılarını biliyorum. Başbuğ’un dönemin Hükümeti’nin bu komplolardaki rolü hakkındaki görüşlerine dev katılmıyorum. ‘Balyoz davasının savcısıyım’ diyenin kşm oldupunu unutmamak gerekir.’ diyen Türker Ertürk, İlker Başbuğ’u Kamuoyu önünde açık tartışmaya davet etti;‘HODRİ MEYDAN’    

Mahir Tan          LondraPosta-Londra

About armadmin 9321 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.