anadoluverumelimedya.com

CHP’li Cankurtaran: Erdoğan, Hüsnü Mübarek’e mi özeniyor!

CHP’li Cankurtaran, CHP Sultangazi İlçe Başkanlığı yetkilileri ve üyeleriyle birlikte yaptığı basın açıklamasında Türkiye’nin artan mülteci sorununa dikkat çekti ve gündeme dair değerlendirmelerde bulundu.

Reklam alanı

Geçtiğimiz günlerde Sultangazi’de  Afgan sığınmacılarla mahalleli arasında yaşanan ve bir kişinin öldüğü olayları hatırlatan Cankurtaran, AKP’nin Türkiye’yi dev bir sığınmacı merkezine çevirdiğini ve bu potansiyelin de çoğunlukla varoşlarda toplandığını belirterek, “Buralarda ufak bir gerginlik bir anda çığırından çıkabiliyor. AKP’nin sığınmacı politikası özellikle varoşları patlamaya hazır bombaya çevirdi. Hem bizim vatandaşlarımız mağdur oluyor hem de önlem alınmazsa sorunun sığınmacılara yönelik bir tepkiye dönüşme riski bulunuyor” diye konuştu.

“ERDOĞAN, OHAL’İ 30 YIL SÜRDÜREN HÜSNÜ MÜBAREK’E Mİ ÖZENİYOR?”

Cankurtaran’ın gündeminde ayrıca AK Parti kongresi, Erdoğan’ın “OHAL kaldırılmayacak” açıklaması ve KHK ile ihraç edildikleri işlerini geri almak için açlık grevinde olan akademisyen Nuriye Gülmen ve öğretmen Semih Özakça’ya yönelik müdahale de vardı. Cankurtaran, “Erdoğan, ‘OHAL kalkmayacak’ derken yönetimde kaldığı 30 yıl boyunca Mısır’da OHAL’i sürdüren ve bu sırada muhalifleri üzerinde baskı kuran Hüsnü Mübarek’e mi özeniyor?” diye sordu.

cagdasses

About armadmin 9322 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.