anadoluverumelimedya.com

Rusya: ABD’nin cihatçılara silah desteği düşmanca

Rusya, ABD’nin Suriye’deki cihatçılara silah sevkiyatında kısıtlamaları kaldırmasına sert tepki gösterdi. Rusya, bunun düşmanca bir davranış olduğu açıkladı.

Reklam alanı

Rusya Dışişleri Bakanlığı ABD’nin Suriye’deki cihatçılara silah sevkiyatı kısıtlamasını gevşetme kararını Rus savaş uçakları ve askeri personelinin hayatını tehlikeye atan düşmanca bir davranış olarak değerlendirdiklerini açıkladı.

Rus haber ajansı RIA’ya göre göre Rusya Dışişleri Bakanlığı, ABD’de Barack Obama yönetiminin bu kararının görevi Ocak ayında Donald Trump’a devretmeden önce dünyadaki durumu daha da karmaşıklaştırmayı amaçladığını belirtti.

Obama yönetimi Aralık ayı başında cihatçılara silah tedariğindeki bazı kısıtlamaları kaldırmıştı.

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad’a bağlı askeri birlikleri hava saldırıları ile destekleyen Kremlin, bu kararın riskli olduğunu ve silahların cihatçıların eline geçebileceğini savunuyor.

Türkiye, Rusya ve İran, Suriye genelinde ateşkes sağlanması için yeni müzakereler başlatılmasını kararlaştırdı. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, ABD’yi de Rusya, Türkiye ve İran’ın çabalarına katılmaya çağırdığını açıklamıştı.

“Savaş suçları açıklanacak”

Öte yandan Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, haftalık basın toplantısında Halep’te işlenen savaş suçlarının kamuoyuna açıklanacağını duyurdu.

birgün

About armadmin 9321 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.