anadoluverumelimedya.com

Sinan Oğan BBC’ye konuştu

Sosyal medya hesabından, daha önce “MHP‘nin tabanı ve ülkücü irade ‘Evet’ derse referandumun sonucu evet olacak. Ülkücü taban ‘Hayır’ derse referandumun sonucu hayır olacak. Bu kadar net,” diyen Sinan Oğan, BBC Türkçe’ye önemli açıklamalarda bulundu.

Reklam alanı

MHP’den ihraç edilen muhalif isimlerden Sinan Oğan, partinin referandumda kilit bir konuma geldiğini söyledi.

Oğan, partinin seçim beyannamesinde dahi başkanlık sistemine geçişe karşı çıkıldığını, Bahçeli‘nin neden karar değiştirdiğinin kendileri ve parti tabanındaki muhalifler için bir muamma olduğunu kaydetti.

“Her türlü baskı altındayız

Sinan Oğan, kendilerini tehdit altında hissettiklerini de belirterek,  şu görüşleri dile getirdi:

“Her türlü baskı altındayız Türkiye’de. Bir taraftan bir kesimin fiziki saldırısı altındayız. Diğer taraftan da iktidarın bize her türlü salon vermeme, bizi konuşturmama baskısı altındayız. Televizyonlardan bize hakaretler edildiğinde dahi söz hakkı kullandırmıyorlar bize. Dolayısıyla baskı sadece fiziki şiddet değil.”

“Bahçeli eğer bir sabah uyanıp…”

Sinan Oğan, “Eğer Sayın Bahçeli bir sabah uyanıp hiç kimseye danışmadan başkanlık sisteminin kapısını açacak sözleri sarf etmemiş olmasaydı bugün Türkiye’nin gündemi referandum olmayacaktı. Türkiye’nin gündemine referandumu sokan Sayın Devlet Bahçeli’dir” dedi.

Oğan, “Tek adam rejimine ‘Hayır’ diyoruz. Parlamenter sistemin devamı için ‘Hayır’ diyoruz. Başkanlık sistemi çok partili sistemi iki partili sisteme çevireceği için ‘Hayır’ diyoruz” ifadelerini kullandı.

haber3hilal

About armadmin 9322 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.