anadoluverumelimedya.com

Sapığın okulunda jet hızıyla görevden alma

Türkiye’de  infal yaratan Karaman’da  Ensar Vakfı ve  KAİMDER’in kayıt dışı yurtlarında en az 10 öğrenciye cinsel istismarda bulunan sınıf öğretmeni Muharrem Büyüktürk, yargılandığı Karaman Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki ilk duruşmada 508 yıl 3 ay hapse mahkum edildi. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından da öğretmenlikten ihraç edilen Muharrem Büyüktürk’ün, görev yaptığı Gazi Mustafa Kemal İlkokulu Müdürü Ayhan Yılmaz, Müdür Yardımcıları Fikret Çelik ve Mustafa Türk, dün görevden alındı.

Okul yöneticileri Yılmaz, Çelik ve Türk, cinsel istismardan mahkum olan sınıf öğretmeni Muharrem Büyüktürk’ün yargılandığı davanın duruşmasında tanıklık yapmıştı. Gazi Mustafa Kemal İlkokulunun müdürü Ayhan Yılmaz, müdür yardımcıları Fikret Çelik ve Mustafa Türk, rehber öğretmen Süheyla Kahvecioğlu ile mahkemede tanık olarak katılmış, ifadelerinde ’cinsel istismar’ olaylarından haberdar olmadıklarını ve Büyüktürk’ün çevresinde iyi tanınan birisi olduğunu ve sosyal faaliyetlerle  yakından ilgilendiklerini söylemişlerdi.“MUHARREM HOCA’YI İYİ BİLİRDİK”

Reklam alanı

Türk Eğitim-Sen’in geçen yıl Aralık ayında okul yöneticileri için suç duyurusunda bulunduğu ortaya çıktı.

NEDEN GÖREVDEN ALINDILAR?

Üç yöneticinin görevden almaları ile sonuçlanan olaylar zincisi ise geçtiğimiz yıl Aralık ayında yaşanan bir sendika kavgası ile başladı. Kamuoyunda “AKP’li olmayan sendika” olarak bilinen Türk Eğitim-Sen Karaman Şube Başkanı Ziya Hotamışlı, Karaman Cumhuriyet Başsavcılığı’na 23 Aralık 2015 tarihinde dilekçe ile başvurmuş ve Gazi Mustafa Kemal İlkokulundaki sendika panosunun kaldırıldığı, sendikal haklarının engellendiği belirterek şikayette bulunmuştu. Türk Eğitim-Sen temsilcisi ayrıca aynı tarihte İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne de dilekçe ile şikayetini iletmişti. Hotamışlı, sendikalar arasında ayrım yapıldığını savunmuş ve okul yönetimine de hakim olan AKP’ye yakın sendikanın ‘kayırıldığını’ savunmuştu.

ÖNCE SENDİKA ARDINDAN ÖĞRETMEN KAVGASI

Aynı okul için ikinci gelişme ise Ocak ayında meydana geldi. 22 Ocak günü Gazi Mustafa Kemal İlkokulu’nda, idari soruşturma sonucu başka bir okula ataması yapılan öğretmenin geri gelmesini isteyen öğrenci velileri ile bu öğretmenle husumetli olan sınıf öğretmeni H.H.Y. arasında tartışma çıkmış Tartışma, polisin müdahalesiyle büyümeden sona ermişti. İki öğretmenin 2013 yılına dayanan kavgasına öğrenci velileri de dahil olunca Karaman Valiliği soruşturma başlatmıştı.

BİMER’E GELEN ŞİKAYET!

Her iki olayın ardından Gazi Mustafa Kemal İlkokulunda görev yapan okul yöneticileri hakkında, Başbakanlık İletişim Merkezi’ne (BİMER) gelen bir şikayet sonrası bu kez 14 Mart tarihinde Karaman Valiliği harekete geçmiş ve yöneticiler hakkında disiplin soruşturması başlatılmıştı. Karaman Valiliği üç yöneticinin de istismar davasında ifade vermelerinin hemen ardından jet hızıyla verdiği kararda üç ismi de görevlerinden aldı.

İstismarcının okulu Gazi Mustafa Kemal İlkokulu’nda istismar davasının hemen ardından harekete geçilmesi kafalarda soru işaretlerine neden oldu. Karaman Valiliği’nin herhangi bir açıklama yapmaması da dikkat çekti.

sozcu

About armadmin 9322 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.