anadoluverumelimedya.com

Aydınlık gazetesi yazarı İsmet Özçelik: ByLock’çular ‘EVET’çi

Aydınlık gazetesi yazarı İsmet Özçelik kulislerin Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) mensuplarının mesajlaşmak için kullandıkları uygulama olan Bylockla çalkalandığını yazdı.

Aydınlık gazetesi yazarı İsmet Özçelik’in yazısı şöyle:

Reklam alanı

15 Temmuz ABD/FETÖ darbe girişiminin “siyasi ayağına” ilk Aydınlık dikkat çekmişti. Arkasından FETÖ’nün özel haberleşme sistemi “ByLock” kullanan siyasileri gündeme getirdi. Çoğu AKP’li olan ByLock’çu milletvekilerini kamuoyuna duyurdu.

15 Temmuz darbe girişiminin “siyasi ayağı” ile ilgili hazırlıklar sürerken birdenbire Bahçeli’den “başkanlık pası” geldi. “Siyasi ayak” da, “ByLock” kullanan siyasiler de ikinci plana itildi.

Önce Meclis’in yetkilerini elinden alan, “Denetimsizlik Başkanlık Sistemi” öngören yasanın Meclis’ten geçişinde sorun çıkmasın istendi. Şimdi de 16 Nisan halk oylaması bekleniyor.

KULİSLERDE BYLOCK HAREKETLİLİĞİ

Şu aralar Ankara’nın siyasi kulisleri “ByLock”la çalkalanıyor. Belli ki ciddi sızıntılar var.

Telefonunda “ByLock” olan siyasiler, bir medya patronu, gazeteciler, işadamları, … konuşuluyor. Ünlü bir bayanın da içinde olduğu “ByLock”çu köşe yazarlarından söz ediliyor.

“Aralarında öyle isimler var ki herkes şaşıracak” ifadeleri kullanılıyor.

AKP’DE TAŞLAR YERİNDEN OYNAR

Kulislerde sık sık “AKP’de taşlar yerinden oynayacak. Bakanlar değişecek, bazı yöneticiler istifa etmek zorunda kalacak. CHP’de ise kenara itilenler iyice ötelenecek” sözleri duyuluyor.

Bir hazırlık yapıldığı kesin!

KAÇACAK HALLERİ YOK

AKP kulislerini iyi bilen kulağı delik bir isimin söyledikleri ilginç.

“Son günlerde ByLock’u gözden düşürme gayretleri vardı. ‘ByLock tek başına delil olamaz’ diyorlardı. ‘Bazı telefonlara ByLock bulaşmış’ iddiaları bile ortaya atıldı. Ama ByLock kayıtları tek tek incelenmiş. Kimsenin kaçacak hali yok. Buna AKP’li milletvekilleri de dahil” dedi.

HEPSİ ‘EVET’Çİ

Kulislerde konuşulanları didikliyoruz. Sızıntının epeyce yüksek olduğu hemen anlaşılıyor. “Siyasi ayak” ve “ByLock” mesajları korumaya alınsa da özellikle AKP içinde bilgi sahibi olanlar artmış gibi.

Son günlerdeki “hızlı Evet”çilere dikkat çekiliyor. Kimi bakan, kimi AKP yöneticisi, kimi belediye başkanı, kimi işgüzar bürokrat…

“Paçalarını kurtarmak için çırpınıyorlar” tespitini yapıyorlar. AKP’li bir tanıdığım isim vermedi. Ama, “Şu aralar hepsi EVET’çi. Hem de benden fazla EVET’çi. EVET çığlığı atanlara iyi bak” demekle yetindi.

KIYAMETE AZ KALDI

Gelen bilgilere bakılırsa kıyamet yakında kopacak. Zamanlama 16 Nisan halk oylamasına bağlı. Son kararı Reis verecek.

ERKEN SEÇİM

Bir başka konu da erken seçim. “Reis ‘Evet’ de çıksa, ‘Hayır’ da çıksa erken seçim hesabı yapıyor. AKP’deki FETÖ tehdidini önlemek için başka çaresi yok!” yorumu yapılıyor.

AKP’de el altından hazırlıklara başlanmış. CHP’de de Kasım’da erken seçime göre hesap çıkarılıyor. “Hayır” için paralı işlerden kaçınılması da bundan.

ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİNDEKİ 17. MADDE

Her ne kadar, “Seçim 2019’da yapılacak” dense de halk oyuna sunulan anayasa değişikliğinde ilginç bir madde var.

Değişikliğin 17. maddesinin “h” fıkrasında, “Anayasanın 67’nci maddesinin son fıkrası hükmü, bu Kanunun yürürlüğe girdiği tarihten sonra birlikte yapılacak ilk milletvekili genel seçimi ile Cumhurbaşkanlığı seçimi bakımından uygulanmaz” ifadesi yer alıyor.

Sözü edilen anayasanın 67’inci maddesinin son fıkrası şöyle: “Seçim kanunlarında yapılan değişiklikler, yürürlüğe girdiği tarihten itibaren bir yıl içinde yapılacak seçimlerde uygulanmaz.”

BAHÇELİ KANDIRILDI MI?

Eğer seçim 2019’da yapılacaksa daha önümüzde 2,5 yıl bulunuyor. O zaman bu geçici maddeye niye gerek duyuldu? Bahçeli ile gizli bir anlaşma mı yapıldı, yoksa Bahçeli uyutuldu mu? Son yılların moda deyimi ile “kandırıldı” mı?

Teklif Meclis’ten geçirilmek için “Köprüyü geçene kadar ayıya dayı deme” durumu mu yaşandı?

Kulislerde 16 Nisan’dan hemen sonra seçim yasasının değiştirileceği ve AKP’ye fazladan en az 50 milletvekili kazandıracak, “dar veya daraltılmış bölge” sisteminin getirileceği konuşuluyor.

İzliyoruz!

ulusalkanal.com.tr

About armadmin 9322 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.