anadoluverumelimedya.com

TGB’den Hannover, Berlin ve Hamburg’ta Başkanlık sistemi paneli

Türkiye Gençlik Birliği ve Aydınlık okuyucuları, Başkanlık rejimi girişimleri konusunda Hannover, Berlin ve Hamburg’da uzmanların konuşmacı olduğu paneller düzenliyor.

Emekli Kurmay Albay, strateji uzmanı Osman Başıbüyük ve Türkiye Gençlik Birliği (TGB) Genel Başkan Yardımcısı Elif İlhamoğlu ile TGB’nin Almanya yöneticileri yer alıyor.

Reklam alanı

Panellere özellikle Anayasa girişimi nedeniyle komiteler kuran dernek yönticilerinin katılması bekleniyor.

Avrupa Atatürkçü Düşünce Dernekleri ve Türkiye Gençlik Birliği Avrupa bünyesinde yer alan ADD ve TGB’ler faaliyette bulundukları illerde AKP’nin rejim değişikliği girişimlerine karşı oluşturulan ‘Hayır Komiteleri’nin başarısı için toplumun her kesimine hitap ettiklerini belirttiler.

ALMANYA’DA 1,4 MİLYON SEÇMEN 

Yurtdışında yaşayan toplam 2,8 milyon seçmenin 1,4 milyonu Almanya’da yaşıyor.

Uzmanların “Denetimsiz Cumhurbaşkanlığı Sistemi” nitelediledikleri halkoylaması sürecinde, Almanya genelinde yedi bölgede sandık kurulması bekleniyor.

2015 Haziran ve Kasım genel  seçimlerinde olduğu gibi, T.C. Başkonsolosluklarının bulunduğu 13 kentin  seçim bölgesi olarak ilan edileceği beklenirken, kurulacak sandık sayısının yine  80 olması bekleniyor.

Başkanlık rejimi ve halkoylamasına ilişkin uzman görüşlerin paylaşılacağı ve sorulara yanıtların aranacağı panellerin başlangıç saatleri ve yerleri:

HANNOVER
10 Şubat 2017, Cuma
Saat: 18.30
Yer: Atatürkçü Düşünce Derneği
Weidestr. 1, 30453 Hannover

BERLİN
11 Şubat 2017, C.tesi
Saat: 17.00
Yer: IG-Metall, Alte-Jakob-Str. 149, 10969 Berlin

HAMBURG
12 Şubat 2017, Pazar
Saat: 17.00
Yer: TGH, Hospitalstraße 111, 22767 Hamburg

aydınlık

About armadmin 9321 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.