anadoluverumelimedya.com

RBK: Rusya, Türkiye’ye S-400 füzelerini 500 milyon dolara satın almasını teklif etti

Kremlin’e yakın bir kaynak RBK haber ajansına, Rusya’nın Türkiye’ye S-400 kompleksini 500 milyon dolara satmaya hazır olduğunu bildirdi. Bu bilgiyi Savunma Bakanlığı’na yakın başka bir kaynak daha doğruladı.

Reklam alanı

 

Konuyla ilgili yapılan açıklamada, “Türkiye bunu gerçekleştiremeyebilir, bunun yerine Rusya’dan kredi alabilir. Fakat Ankara Moskova’ya bu kadar bağımlı olmak istemiyor. İkinci tartışmalı nokta ise Rusya’nın Rus ve Suriye birliklerine blok koyacağı S-400’ün elektronik içeriği” ifadeleri yer aldı.
Ayrıca, Türkiye ile S-400 görüşmelerinin Ankara’nın bu sistemin bazı kısımlarının üretiminin ortak yürütülmesi konusunda ısrarcı olması sebebiyle uzadığı belirtilerek, “Bu konu hükümetlerarası görüşmelerde ele alınmadı, sadece tek taraflı olarak dile getirildi. Rusya bunu hemen reddetti ve konu kapandı” denildi.
Öte yandan uzmanlar Ankara’nın Moskova’dan S-400’ü satın alması halinde bunun NATO’nun hem Rusya hem de Türkiye ile ilişkilerini zora sokacağını dile getirdiler. Bağımsız Stratejik Değerlendirmeler Merkezi Başkanı Sergey Oznobişev, “Türkiye’ye S-400 satarsak ABD Başkanı’nın değil ABD Kongresi’nin tepkisi sert olacak. Bu anlaşma Trump’ın Moskova ve Washington’un ilişkilerini düzeltme çabalarını kısıtlayabilir” dedi.

aydınlık

About armadmin 9321 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.