anadoluverumelimedya.com

Hükümetten Almanya’nın Soykırım Kararına Tepkiler…

Başbakan Yıldırım: “Türkiye‘ninAlmanya Büyükelçisini istişareler için Türkiye’ye çağırdık.”

Başbakan Binali Yıldırım, Almanya Federal Meclisi’nde 1915 olaylarıyla ilgiliErmeni iddialarına ilişkin karar tasarısının onaylanmasına ilişkin şu açıklamalarda bulundu:

Reklam alanı

“Bu karar, hatalı bir karardır. Türk milletinin geçmişi bellidir. Bizim geçmişimizde yüz kızartacak başımızı öne eğdirecek hiçbir olay yoktur. Tarihçilerin bile aralarında anlaşamadığı bir konuda, sözde Ermeni soykırımın kabul edilmesi asla ve asla Türkiye’nin kabul edeceği bir şey değildir. Bu gelişmeler üzerine Türkiye’nin Almanya Büyükelçisini istişareler için Türkiye’ye çağırdık” .

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş: “Türkiye için bu karar yok hükmündedir”

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Almanya Federal Meclisi Bundestag’ın, 1915 olaylarını “soykırım” olarak nitelendiren tasarıyı onaylaması ile ilgili olarak Twitter hesabından:

“Almanya Parlamentosu’nun “çarpıtılmış ve mesnetsiz” bir takım iddiaları “soykırım” olarak kabullenmesi tarihi bir hatadır. Almanya Parlamentosu’nun bu tasarıyı kabul etmesi Türkiye ile Almanya arasındaki dostluk ilişkisine yakışan bir karar değildir. Türkiye için bu karar yok hükmündedir. Bu mesele siyasetçilerin ya da parlamentoların değil, bilim adamlarının ve tarihçilerin neticeye kavuşturması gereken bir meseledir. Türkiye olarak bu karara her platformda gereken cevabı elbette vereceğiz” açıklamasında bulundu.

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu: “Meclis kararı sorumsuz ve mesnetsiz” 

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Almanya Federal Meclisi’nde 1915 olaylarıyla ilgili Ermeni iddialarına ilişkin karar tasarısının onaylanmasına ilişkin Twitter hesabından yaptığı açıklamada, “Kendi tarihindeki karanlık sayfaları kapatmanın yolu sorumsuz ve mesnetsiz Meclis kararlarıyla başka ülkelerin tarihini karalamak değildir” dedi.

DHA

About armadmin 9321 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.