anadoluverumelimedya.com

Putin ve Erdoğan’dan sürpriz öneri: Cenevre out, Astana in

Suriye’de barış görüşmeleri bundan böyle Cenevre’de değil Astana’da yapılacak. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Suriye konusunda görüşmelerin sürdürülmesi konusunda Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile anlaştıkların açıkladı. Görüşmelerin Kazakistan’ın başkenti Astana’da yapılacağını belirten Putin, “Bir sonraki adım Suriye genelinde tam bir ateşkes anlaşmasına ulaşmak” dedi.

Reklam alanı

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Suriye konusundaki barış görüşmelerinin, Kazakistan’ın başkenti Astana’da sürdürülmesi konusunda Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile anlaştıklarını açıkladı.

Japonya ziyareti sırasında düzenlediği basın toplantısında konuşan Putin, Astana’daki görüşmelerin, İsviçre’nin Cenevre kentinde Birleşmiş Milletler aracılığında yapılan müzakerelere ek olarak gerçekleştirileceğini belirtti.

Türkiye’nin Halep’teki tahliye anlaşmasına yardımcı olduğunu belirten Putin, Erdoğan ile birlikte Suriye’de ülke çapında ateşkes sağlanması için çalıştıklarını ifade etti.

Rusya Devlet Başkanı, “Bir sonraki adım, Suriye genelinde tam bir ateşkes anlaşmasına ulaşmak” dedi.

Putin, “Silahlı muhalefetle Türkiye’nin arabuluculuğunda etkin şekilde görüşüyoruz” ifadesini kullandı.

Astana’daki toplantı Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’na da soruldu. Çavuşoğlu konunun Erdoğan-Putin görüşmesinde gündeme geldiğini söyledi.

ulusalkanal.com.tr

About armadmin 9321 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.