anadoluverumelimedya.com

Kuzey ormanlarını bitirmeye yeminliler: Şimdi de hızlı tren!

AKP, kuzey ormanlarının talanına hızlı trenle devam ediyor. 3. köprüye bağlanacak olan Anakar-İstanbul hızlı tren projesi için çalışmalara başlandı.

İstanbul’un kuzeyini ve ormanlarını talan eden projelere her gün bir yenisi daha ekleniyor. 3. köprü ve bağlantı yolları, Kanal İstanbul gibi mega projelerin ardından köprü projesinin bir parçası da olan hızlı tren için çalışmalara başlanacağı duyuruldu.

Reklam alanı

İstanbul ile Ankara arasında 3 etap halinde yapılacak projenin birinci etabı Sincan – Adapazarı, ikinci etap Adapazarı – İstanbul, üçüncü etabı ise Sarıyer -Başakşehir hattı olacak. Toplam 414 kilometrelik hattın 2. etabının ÇED raporu tamamlanırken 3’üncü etap olan Sarıyer-Başakşehir hattının proje ve raporlama süreçleri devam ediyor.

İstanbul-Ankara arasının 1,5 saate inmesinin beklendiği projede trenlerin şu anki hızları olan saatte 250 km’den 350 km’ye çıkması planlanıyor. AKP iktidarında çalışmalarına başlanan hızlı tren projesi ilk olarak 2004 yılında açılmış, ilk seferinde de 41 kişinin ölümüne yol açan bir kaza yapmıştı.

6 milyar 760 milyon liraya mal olacak projenin beş yılda tamamlanması bekleniyor. Tren yolunun hattı AYAŞ, Çayırhan, Esenboğa Havalimanı, Çayırhan üzerinden Mudurnu Vadisi’ne doğru uzanacak yüksek hızlı tren projesi, Adapazarı’nın kuzeyinden Kocaeli ve İstanbul’a doğru uzanacak. Kocaeli’nden itibaren Kuzey Marmara Otoyolu güzergahını takip edecek olan yüksek hızlı tren, 3. Köprüsü üzerindeki raylı sistemi kullanarak İstanbul Boğazı’nı aşacak. Arnavutköy, Üçüncü Havalimanı, Başakşehir, Küçükçekmece ilçelerinden geçek olan Yüksek Hızlı Tren’in son durağı Halkalı olacak.

kuzeyormanlari

ABC Gazetesi

About armadmin 9321 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.