anadoluverumelimedya.com

İnce’den ‘Laik Türkiye’ mitingi

Geçtiğimiz günlerde TBMM Başkanı İsmail Kahraman‘ın yaptığı laiklik açıklamasından sonra tepkiler çığ gibi büyümüş ve yurdun dört bir yanında eylemler düzenlenmişti. Kahraman’ın açıklamasına en büyük tepki CHP’den gelmişti.

Reklam alanı

 

CHP Yalova milletvekili Muharrem İnce, TBMM Başkanı Kahraman‘ın bu açıklamalarının “Anayasal bir suç” olduğunu belirterek TBMM Başkanı İsmail Kahraman hakkında suç duyurusunda bulunmuştu. Kahraman’ın açıklamaları iktidar partisi tarafından da rahatsızlıkla karşılansa da Erdoğan’ın yaptığı “Sayın Meclis Başkanı ne dediğini bilen birisidir” açıklaması Cumhurbaşkanı’nın kafasındaki yeni anayasadüzenlemesinde laiklik yok mu sorusunu akıllara getirdi.

Tamda bu sırada AKP içindeki karışıklıklar gündeme oturmadan önce Başbakan Ahmet Davutoğlu‘ndan Erdoğan’ın sözlerine zıt bir açıklama geldi. Davutoğlu “Devletin niteliklerinin tartışma konusu olamaz. AKP’nin hazırladığı yeni anayasa taslağında da laiklik ilkesi yer alacak” dedi.

CHP’Lİ ÖZCAN “İÇİME SİNDİREMİYORUM”

TBMM Başkanı Kahraman‘ın laiklik açıklamasıyla ilgili olarak bir açıklama da CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan‘dan geldi. Özcan,  “Atatürk’ün koltuğunda oturan İsmail Kahraman’ın o koltukta oturmaya devam etmesini içime sindiremiyorum! Anayasa’yı korumak ve kollamak için yemin etmiş TBMM Başkanı açıkça suç işliyor. Ey Cumhuriyet Başsavcısı, nerdesin?” dedi.

LAİKLİK TARTIŞMASI GÜNDEM DIŞI KALDI AMA İNCE BIRAKMADI

AKP içerisindeki karışıklar gündeme bomba gibi düşerken laikliğin yeni anayasadaki yeride tartışmaların uzağında kaldı. Ancak CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnceöncülüğünde bir çok milletvekili ve partili bunu unutturma niyetinde değil. “Ortada, laik Cumhuriyet’e meydan okuma ve bu meydan okumaya göz yuman bir yargı vardır. Biz de meydan okuyoruz, savcıları göreve davet ediyoruz.” diyen CHP’li İnce, “İşlenen anayasal suça ortak olmamak için meydanlara iniyoruz” dedi. Balıkesir Edremit‘te büyük bir ‘Laik Türkiye‘ mitingi düzenleneceğini belirtti. Hafta başından itibaren sosyal medya aracılığı ile mitinge yurttaşlar davet edilmeye başlandı. Balıkesir Edremit’te yapılması planlanan ‘Laik Türkiye’ mitingi, saat 17:00‘da Şehit Hamdi Bey Meydanı‘nda gerçekleştirilecek.

cagdasses

About armadmin 9321 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.