anadoluverumelimedya.com

Tunceli’de diplomatlarımızın katilinin adını anıta kazımışlar

Tunceli’ye herkesten habersiz çeteci Ermeniler için anıt diktiler, anıta Türk diplomatları şehit eden teröristin ismini kazıdılar.

Reklam alanı

26 Nisan 2015’te, yani bundan bir buçuk yıl önce, Tunceli’nin Aşağı Doluca köyüne inşa edilen sözde anıtın açılışına ise Fransa ve Yunanistan’dan gelen Ermeni diasporası yetkilileri ile HDP ve DBP yetkileri katıldı.

Anıtta Türk askerleriyle çatışmaya girmiş TKP/ML terör örgütü üyeleri Armenak Bakırcıyan ve Nubar Yalımyan; Birinci Dünya Savaşında Ermeni çetelerin liderliğini yapmış Antranik Ozonyan, Kevrok Çavuş, Ağpur Serop, Leonid Azokalyan ve Misan Manuşyan gibi isimler bulunuyor. Anıtta en dikkat çeken isim ise, Fransa’da 3 Türk diplomatın katili olan ve Fransa’da bir süre tutuklu bulunan Molte Melkonyan oldu.

İhanet anıtının varlığını Talat Paşa Komitesi tespit etti.

Talat Paşa Komitesi Başkanı Emekli Tümgeneral Ali Erdinç, ihanet anıtının inşa sürecini Ulusal Kanal’a anlattı.

Resmi makamlarla temasa geçen Erdinç’in şikayeti üzerine anıt kaldırıldı.

Emekli Tümgeneral Ali Erdinç ayrıca, Ermeni yurttaşlarımızla terörist çetecilerin birbirine karıştırılmamasını istedi.

Anıtta ismi olan Molte Melkonyan, 4 Nisan ve 24 Eylül 1981 tarihlerinde yapılan saldırılarda Türkiye’nin Paris Büyükelçiliği Çalışma Ateşesi Reşat Moralı, din görevlisi Tecelli Arı ve Başkonsoloslukta görevli Cemal Özen şehit edilmesinde görev almıştı. Melkonyan daha sonra Fransa’da tutuklanmış, serbest bırakıldıktan sonra da Azerilere yapılan mezalimde lider olarak Ermeni çetelerinde görev almıştı.

HABER: ALİ YAĞIZ BALTACI
ulusalkanal.com.tr

About armadmin 9322 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.