anadoluverumelimedya.com

Gök: Cumhurbaşkanı Çığrından Çıktı

Cumhurbaşkanı ile CHP arasındaki “Kan” tartışması sürüyor. CHP Grup Başkanvekili Levent Gök bir kişinin hırsı uğruna ülkenin kan gölüne döndüğünü belirterek “ekonomide kriz sürüyor. Terör almış başını gidiyor. Kilis’e her gün bombalar düşüyor,  Erdoğan’ın ise gündemi sadece başkanlık. Çıkıyor saatlerce televizyonlardan anamuhalefet Partisi liderine hakaret ediyor” dedi.

Reklam alanı

Levent Gök TBMM’de düzenlediği basın toplantısında, TOBB kongresinde yaptığı konuşmada başkanlık sisteminin  demokrasi ve laiklikten taviz anlamına geleceğini, başkanlığa izin vermeyeceklerini belirterek “Kan akmadan başkanlık sistemi gelmez” sözünün “direnme olduğunu söyledi.

DİRENECEĞİZ

Gök, bu ülkeye demokrasiyi ve çok partili sistemi CHP’nin getirdiğini belirterek yeniden tek partili döneme dönüşüne izin vermeyeceklerini savundu. Cumhurbaşkanı erdoğan’ın sabahtan akşama kadar televizyonlara çıkıp, toplantılar yapıp CHP liderini eleştirdiğini ve hakaret ettiğini anlatan Gök, “Cumhurbaşkanı çığrından çıktı” ifadesini kullandı.

Levent Gök şöyle devam etti:

Bu ülkeyi bir tek kişinin ihtirasına terk etmeyeceğiz. Laik cumhuriyetin temeli ile oynamaya kalkarsan biz de direnme hakkımızı kullanırız. Kanı akacak olan bizleriz. Direnme hakkımızı kullanacağız. Çünkü bu bir demokrasi mücadelesidir. Bizim topumuz, tankımız, TOMA’mız yok. Senin var. Gezi’de kan akıttığını zaten kanıtladın,Senden korkmuyoruz. Çığrından çıkan Cumhurbaşkanına sesleniyoruz. Senin tehditlerine boyun eğmeyecek kadar cesaretliyiz.”

SAVCIYI HSYK’YA ŞİKAYET EDECEĞİZ

levent Gök, Kılıçdaroğlu hakkında soruşturma açan Ankara Cumhuriyet Başsavcısına da ağır eleştiri yöneltti. Anayasa’da laikliğin olmaması gerektiğini açıklayan TBMM Başkanı İsmail Kahraman ve teröre yardım ve yataklıktan Erdoğan ile hükümet üyeleri hakkında suç duyurusunda bulunduklarını anımsatan Gök ” Savcıya soruyorum, bu suç duyurularımız hakkında ne yaptın. Senin görevin laikliği korumak.ama görevini yapmıyorsun. Seni görevini yapmadığın için HSYK’ya ya şikayet edeceğiz” dedi.

yakinplan

About armadmin 9322 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.