anadoluverumelimedya.com

MHP’Lİ İSMAİL OK: “AKP ÜLKEYİ İFLASA GÖTÜRÜYOR”

“AKP ülkeyi iflasa götürüyor”

MHP Balıkesir Milletvekili İsmail Ok, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında, tarım ve hayvancılığın sorunlarına değinerek, AKP iktidarının uyguladığı politikaları eleştirdi.

Reklam alanı

Tarım ve hayvancılık sektörünün iflasın da ötesine düşerek can çekiştiğini savunan Ok, “Gösterişli toplantılarla milli tarım politikası ilan ediliyor. Sanki 14 yıldır AK Parti değil de başka bir parti ülkeyi yönetiyormuş gibi çiftçinin, köylünün aklıyla alay ediliyor. Türkiye, 7 yıl önce havza bazlı üretim modeline geçti ama bir arpa boyu yol alınmadı” dedi.

“MERALAR AKP DÖNEMİNDE AZALDI”

Ok, henüz Meclis’e sevk edilmeyen, ancak Milli Tarım Projesi ile eş zamanlı olarak üzerinde çalışmaların sürdüğü Üretim Paketi Kanun Taslağı’nın yasalaşması halinde mera, yaylak, kışlak ve zeytinliklerin yok olacağını söyledi. Meraların AK Parti iktidarında trajik şekilde azaldığını ifade eden Ok, şöyle konuştu:

“AKP’NİN İHANET PROJESİ”

“Taslak yasalaşırsa, tarım alanları ve meralar yok olacak. Zeytinliklerimiz tarumar edilecek. Taslakta, zeytinliklere en az üç kilometre mesafe şartı kaldırılarak, ‘kimyevi atık, toz ve duman çıkaran tesis’ ibaresi çıkarılıyor. Bu taslak, asla Meclise gelmemeli ve buradan geçmemeli. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının talebi üzerine;  ihtiyaç duyulan yerlerin ilgili müdürlüğün talebi, komisyon ve defterdarlığın uygun görüşü üzerine Valilikçe tahsis amacı değiştiriliyor. Bu da gerçekleşirse tarım arazileri, mera, otlak ve yaylaklar birer birer yok olacak. Zaten musalla taşına konulan bu cenazeyi kaldıracak kişilerin arandığı tarım ve hayvancılığın bitişinin resmen ilanı olacak. Bu düzenlemenin asla çıkmaması gerekiyor. Bu projeler gerçekleşirse, AKP’nin tarımı çökertme için hayata geçireceği ihanet projesi olacak.”

“BU GİDİŞLE TARIM TAMAMEN YABANCILARIN ELİNE GEÇECEK”

Adını “milli” koymakla milli tarım projesi olamayacağını savunan Ok, Türkiye’nin tarım ve hayvancılıkta tamamen dışa bağımlı hale geldiğini ileri sürdü. Ok, 2014 yılında 49 bin canlı sığır ithal edilirken bugün bu rakamın 400-450 bin aralığında olduğunu ifade ederek, “Dünyada sığır ithalatında ikinci sıraya yükseldik. Tarım, hayvancılık ve süt üretimi şu anda çıkmazın içindedir. Eğer bu yanlış politikalar devam edecek olursa Allah muhafaza stratejik bir üretim olan tarım tamamen yabancıların eline geçecek. Adına milli denen bu ihanet projelerinin derhal ortadan kaldırılması gerekiyor.” değerlendirmesini yaptı.

Ok, 14 yılda çiftçilere 80 milyar lira destek dağıtılırken, 2002-2014 yıllarında ithalata ayrılan payın 473 milyar lira olduğuna dikkati çekerek, “Bir ülke düşününki kendi çiftçisini değil de başka ülke çiftçilerini kalkındırmak için ithalata bu kadar pay aktarıyor.” görüşünü savundu.

kurultay

görsel: yeniçağ

About armadmin 9321 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.