anadoluverumelimedya.com

Son dakika: Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ tutuklandı! İşte o cezaevine götürüldü…

AA

Reklam alanı

Terör soruşturması kapsamında gözaltına alınan HDP  eş genel başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ  ile birlikte 9 milletvekili tutuklandı.

Haklarında yürütülen terör soruşturması kapsamında Emniyet Müdürlüğü  ekiplerince evlerinde gözaltına alınan ve adliyeye çıkarılan Demirtaş ve  Yüksekdağ, ifade işlemlerinin ardından tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi. Demirtaş ve Yüksekdağ, Diyarbakır 2. Sulh Ceza Hakimliğince  tutuklandı. Ayrıca İdris Baluken, Nursel Aydoğan, Gülser Yıldırım, Leyla Birlik Selma Irmak ve Ferhat Encü de yürütülen terör soruşturması kapsamında tutuklandı.

TUTUKLANAN EŞ BAŞKANLAR HAVALİMANINA GÖTÜRÜLDÜ

Diyarbakır Cumhuriyet Savcılığının yürüttüğü soruşturma kapsamında bugün çıkarıldıkları Sulh Ceza Hakimliği’nce tutuklanan HDP Eş Başkanları Selahattin Demirtaş, Figen Yüksekdağ ve HDP Mardin Milletvekili Gülser Yıldırım, saat 19.00 sıralarında adliyeden çıkarılarak, geniş güvenlik önlemleri altında Diyarbakır Havalimanı’na götürüldü.

KOCAELİ F TİPİ CEZAEVİNE KONULDULAR

 

HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ, uçakla Kocaeli’nin Kartepe İlçesi’nde bulunan Cengiz Topel Havaalanı’na getirildi. Polis ve jandarma ekipleri Demirtaş ve Yüsekdağ’ı sivil araçlarla Kandıra İlçesi’nde bulunan Kocaeli F Tipi Cezaevi’ne götürdü. Eş başkanlar, yaklaşık 15 araçlık konvoyla cezaevine götürülürken, yollarda da geniş güvenlik önlemi alındı.

Tutuklanan Diyarbakır Belediyesi Eş Başkanları Gülten Kışanak ile Fırat Anlı da aynı cezaevine konulmuştu.

HDP’Lİ 9 MİLLETVEKİLİ TUTUKLANDI

Gözaltına alınan HDP’li 12 milletvekiliyle ilgili olarak bugün Diyarbakır, Hakkari, Bingöl ve Şırnak adliyelerinde yapılan işlemlerin ardından, aralarında Eş Genel Başkanların da bulunduğu 9 milletvekili tutuklandı. 3 milletvekili ise serbest bırakıldı. Hakkari Milletvekili Abdullah Zeydan ise en son tutuklanan isim oldu.

DEMİRTAŞ’IN DOSYASINDA BULUNAN SUÇLAR

“Türkiye Cumhuriyeti’ni alenen aşağılamak, terör örgütü propagandası  yapmak, Türk milletini, cumhuriyeti ve TBMM’yi alenen aşağılamak, Cumhurbaşkanına  hakaret, devletin askeri ve emniyet teşkilatını alenen aşağılamak, terör örgütü  PKK propagandası yapmak, halkı kin ve düşmanlığa tahrik etmek, kamu görevlisine  görevinden dolayı hakaret, 298 sayılı kanuna muhalefet, örgüte bilerek ve  isteyerek yardım etmek, 2911 sayılı kanuna muhalefet, hakaret, suç işlemeye  alenen tahrik, kanunlara uymamaya tahrik, kamu görevlisinin aleyhine iftira, suç  işlemeye tahrik ve suç işlemeye azmettirme, devletin birliği ve bütünlüğünü  bozmaya teşebbüs.”

YÜKSEKDAĞ’IN FEZLEKESİNDEKİ SUÇLAR

Yüksekdağ’ın fezlekelerindeki suçlar arasında şunlar bulunuyor:

“Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, terör örgütü propagandası yapmak,  suç işlemeye alenen tahrik, Türkiye Cumhuriyeti hükümetini, devletini, yargı  organlarını, askeri ve emniyet teşkilatını alenen aşağılama, devletin birliği ve  ülke bütünlüğünü bozma, suçu ve suçluyu övmek.”HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, terör soruşturması kapsamında gece İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince Diyarbakır’ın merkez Kayapınar ilçesindeki evinde gözaltına alınmıştı.HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ da gece Ankara’daki evinde gözaltına alınarak, Diyarbakır’a getirilmişti.

GÜLSEL YILDIM DA TUTUKLANDI

Terör soruşturması kapsamında gözaltına alınan HDP  Mardin Milletvekili Gülser Yıldırım tutuklandı.

Hakkında yürütülen terör soruşturmaları kapsamında gözaltına alınan  Milletvekili Yıldırım’ın Diyarbakır Adliyesinde savcılıktaki işlemlerinin  tamamlanmasından sonra sevk edildiği Diyarbakır 2. Sulh Ceza Hakimliğince  tutuklanmasına karar verildi.Yıldırım hakkında “terör örgütü propagandası, suçu ve suçluyu övmek”  suçlarından soruşturma açılmıştı.

SELMA IRMAK DA TUTUKLANDI 

Hakkari Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü terör soruşturması kapsamında Ankara’da gözaltına alınan HDP Hakkari Milletvekilleri Abdullah Zeydan ve Selma Irmak, sabah saatlerinde uçakla Van’a, Van’dan da helikopterle Hakkari’ye getirilerek adliyeye sevk edilmişti. İlgili mahkemeye sevk edilen Selma Irmak tutuklanırken, Abdullah Zeydan’ın mahkemesinin ise devam ettiği öğrenildi

HDP’NİN TUTUKLANAN MİLLETVEKİLLERİ

Selahattin Demirtaş

Figen Yüksekdağ

İdris Baluken

Nursel Aydoğan

Gülser Yıldırım

Leyla Birlik

Selma Irmak

Ferhat Encü

Abdullah Zeydan

İŞTE GÜN BOYU YAŞANANLAR

16:50: Terör soruşturması kapsamında gece Diyarbakır’daki evinde gözaltına  alınan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, ile Ankara’da gözaltına alınan HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, tutuklanma talebiyle sevk edildikleri  Diyarbakır 2. Sulh  Ceza Hakimliğince tutuklandı.

16:25:  Terör soruşturması kapsamında gözaltına alınan HDP Ankara Milletvekili  Sırrı Süreyya Önder, tutuklama talebiyle sevk edildiği Diyarbakır 2. Sulh Ceza  Hakimliğince yurtdışı çıkış yasağı ve adli kontrol  şartıyla ile serbest bırakıldı.

15:57: HDP Diyarbakır Milletvekili İmam Taşçıer serbest bırakıldı

15: 44:  HDP milletvekilleri Milletvekilleri Leyla Birlik , Nursel Aydoğan tutuklandı

14: 42: Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel ile birlikte 9 kişi  Diyarbakır Adliye binası önünde gözaltına alındı.

14: 28: Ankara Milletvekili Sırrı Süreyya Önder ve Mardin Milletvekili Gülser Yıldırım tutuklanmaları istemiyle  Sulh Ceza Hakimliğine sevkedildi.

14: 10: Gözaltında bulunan isimlerden HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken Bingöl’de tutuklandı.

13:40 Terör soruşturması kapsamında gözaltına alındıktan  sonra adliyeye götürülen HDP Hakkari Milletvekili Selma Irmak, savcılık  sorgusunun ardından tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi.

13:04  Yüksekdağ’ın fezlekelerindeki suçlar arasında şunlar yer alıyor: “Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, terör örgütü propagandası yapmak,  suç işlemeye alenen tahrik, Türkiye Cumhuriyeti hükümetini, devletini, yargı  organlarını, askeri ve emniyet teşkilatını alenen aşağılama, devletin birliği ve  ülke bütünlüğünü bozma, suçu ve suçluyu övmek.”

12:31 HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, tutuklama istemiyle Sulh Ceza Hakimliğine sevkedildi

11:51 HDP Diyarbakır Milletvekili Ziya Pir, savcılıktaki ifadesinin ardından  serbest bırakıldı. Pir’ e yurtdışına çıkış yasağı konuldu

11:42 Dün akşam Ankara’ da genel merkez binasında gözaltına alınan HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken Bingöl’ e getirildi.

11:37 Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma kapsamında dün Ankara’daki evinde gözaltına alınarak Diyarbakır Adliyesine getirilen HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ ve HDP Mardin Milletvekili Gülser Yıldırım’ın soruşturma savcısına verdikleri ifade işlemi sona ererken, savcılığın kararı beklendiği öğrenildi. Ankara’da dün gözaltına alınan HDP Ankara Milletvekili Sırrı Süreya Önder ve Diyarbakır’da gözaltına alınan HDP Diyarbakır Milletvekili Ziya Pir’in ise soruşturmaya yürütülen Cumhuriyet savcısına verdikleri ifade işleminin sürdüğü öğrenildi.

11:24 HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ’ın Diyarbakır Savcılığı’ndaki ifadesi tamamlandı. Savcının kararı bekleniyor. HDP’li Sırrı Süreyya Önder ve Ziya Pir ise Savcıya ifade veriyor..

11:21 Gözaltına alınan HDP Hakkari Milletvekilleri Abdullah Zeydan ile Selma Irmak Hakkari’ye getirilerek Savcılığa çıkarıldı

11:36 Hakkari Cumhuriyet Başsavcılığ’nın yürüttüğü terör soruşturması kapsamında gözaltına alınan HDP Hakkari Milletvekilleri Abdullah Zeydan ile Selma Irmak, Hakkari’de savcılığa sevkedildi.

11:14 Haklarındaki terör soruşturması nedeniyle Ankara’da gözaltına alınan ve sabah saatlerinde özel uçakla Diyarbakır’a getirilen HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ ve Ankara Milletvekilli Sırrı Süreyya Önder, adliyeye sevk edildi.

11:06 Adalet Bakanı Bozdağ: “(HDP milletvekillerinin gözaltına alınması)  Gözaltına alınan milletvekilleri, hukukun işlemesine yardımcı olmamışlardır,  hukuku tanımamışlardır. Hukuka saygı duymamışlardır. Böyle bir durumda da kanun,  hukukun gereklerinin nasıl yerine getirileceğini açıkça yazmaktadır. Kanunun  yazdığı bir biçimde hukukun gerekleri yerine getirilmektedir. Bu da tamamen  yargının yaptığı bir tasarruftur.”

10:30  Yürütülen soruşturmalar kapsamında ifade vermeye  gitmeyen HDP Diyarbakır Milletvekili İmam Taşçıer, Ankara’da  kaldığı otelde  gözaltına alındı.

09:54 Gözaltına alınan HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ ile HDP Mardin Milletvekili Gülser Yıldırım, Diyarbakır Adliyesi’nde savcıya ifade veriyor.

09:43 Dün gece evinde gözaltına alınan ve bu sabaH Diyarbakır Adliyesi’ne çıkaralarak savcıya ifade veren HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, tutuklanma istemiyle Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edildi

09:30 Haklarında çıkartılan gözaltı kararı üzerine Ankara’da gözaltına alınan HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ ve HDP Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, Diyarbakır’a getirildi.

09:04 Terör soruşturması kapsamında gece Diyarbakır’daki evinde gözaltına  alınan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, emniyetteki işlemlerinin  ardından adliyeye sevk edildi.

07:13 Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığından, HDP  Milletvekilleri Selahattin Demirtaş, Figen Yüksekdağ Şenoğlu, Sırı Süreyya Önder,  Ziya Pir, Gülser Yıldırım ve İmam Taşçıer hakkında, kuvvetli suç şüphesinin  varlığını gösteren somut deliller bulunması sebebiyle arama ve gözaltı kararı  verildiği ve icra edildiği bildirildi.

05:23 HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ ile birlikte toplam 11 milletvekilinin gözaltına alındığı operasyonda Ankara’daki HDP Genel Merkezi’nde polis ile partililer arasında tartışmalar yaşandı. Grup Başkanvekili İdris Baluken’in gözaltına alınmasının ardından HDP Genel Merkezi’nin bulunduğu bölgedeki tüm yollara barikatlar kurulup, Çevik Kuvvet ve TOMA’larla trafiğe kapatıldı.

03:18  İçişleri Bakanlığı, HDP’ye yönelik gerçekleştirilen terör operasyonu hakkında açıklama yaptı. Açıklamada 11 milletvekilinin gözaltına alındığı bildirildi. Gözaltına alınan isimlerin arasında HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş, Figen Yüksekdağ, HDP Şırnak Milletvekili Ferhat Öncü, HDP Diyarbakır Milletvekili İdris Baluken’in ismi yer aldı.

03:16 HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken HDP Genel Merkezi’ne gerçekleştirilen operasyonla gözaltına alındı.

02:30 .HDP’li vekiller Sırrı Süreyya Önder, Ziya Pir, Nursel Aydoğan, Selma Irmak, Leyla Birlik ve Mehmet Ali Aslan gözaltına alındı. HDP’lilerin yürütülen terör soruşturmaları kapsamında gözaltına alındığı öğrenildi.

02:28 HDP Şırnak Milletvekili Ferhat Encü, İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından Şişli Feriköy’de gözaltına alındı. Encü, sağlık kontrolünden geçirildikten sonra Vatan Caddesi’nden bulunan Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’ne getirildi. Encü’nün Ankara Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’ne götürüleceği öğrenildi.

01:50 HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Diyarbakır Cumhuriyet  Başsavcılığınca yürütülen terör soruşturması kapsamında Diyarbakır’daki evinde  gözaltına alındı.

01:49 HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, Diyarbakır Cumhuriyet  Başsavcılığının yürüttüğü terör soruşturması çerçevesinde, daha önce çağrılmasına  rağmen ifadeye gitmediği gerekçesiyle Ankara’daki evinde gözaltına alındı

HDP’YE TERÖR OPERASYONU

Ankara ve Diyarbakır’dan son dakika haberi geldi… İfadeye vermeye gitmeyen HDP’lilere operasyon yapıldı. İçişleri Bakanlığı Diyarbakır, Şırnak, Hakkari, Van ve Bingöl Cumhuriyet Savcılıklarının ilgili kolluk birimlerine verdiği talimatlar doğrultusunda 11 HDP’li  milletvekilinin adli mercilere götürülmek üzere yakalama işleminin gerçekleştirildiği bildirdi. Hakkında yakalama kararı bulunan HDP milletvekilleri Faysal Sarıyıldız ve Tuğba Hezer Öztürk’ün yurt dışında olduğunun tespit edildiği, gözaltı kararları olan İmam Taşçıer ve Nihat Akdoğan ile ilgili sürecin de devam ettiği kaydedildi.

milliyet

About armadmin 9321 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.