anadoluverumelimedya.com

O paralar danışmanlık ücretiymiş

Denizli'de Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında gözaltına alınan bilişim uzmanının annesinin evinde, ayakkabı kutusu ile valiz içerisinde 990 bin dolar ve 50 bin avro ele geçirildi. ( Denizli Emniyet Müdürlüğü - Anadolu Ajansı )

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Bilişim Suçları Soruşturma Bürosunca,  dün, BTK ve Telekomünikasyon İletişim Başkanlığında (TİB), FETÖ üyesi olduğu öne  sürülen kişilere yönelik soruşturma başlatılmıştı. Başsavcı Vekili Mehmet Odabaş’ın talimatıyla gerçekleştirilen operasyonda, hakkında yakalama kararı  bulunan 49 kişiden 17’si gözaltına alındı.    Soruşturma kapsamında Denizli‘de gözaltına alınan, evinde valiz ve  ayakkabı kutusu içinde 989 bin 658 dolarile 50 bin 550 avro ele geçirilen eski  BTK çalışanı Tekkoyun’un da aralarında olduğu şüpheliler, soruşturmanın  yürütüldüğü Ankara Emniyet Müdürlüğüne getirildi. Diğer şüphelilerin yakalanması için ise çalışmaların sürdüğü  kaydedildi.

Reklam alanı

Parayı isteyen firmaya soruşturma
Tekkoyun’un evinde paranın yanı sıra çok sayıda CD ve video kaset ile  bir kağıda yazılı “Yürekte ‘SIZINTI’ ile başladık. ‘ZAMAN’la öğrendik ‘AKSİYON’ insanı olmayı. ‘YENİ ÜMİT’lerimizle yağdırdık ‘YAĞMURLARI’ ve sonunda yeşerdi ‘GONCALAR” ifadelerinin yer aldığı şiir de bulunmuştu. CD ve kasetler incelenmek üzere Emniyet Genel Müdürlüğü Kriminal Daire Başkanlığına gönderildi. Mesut Tekkoyun’un ilk ifadesinde, parayı bir firmadan danışmanlık  hizmeti karşılığında aldığını öne sürdüğü öğrenildi. Ancak bu miktarda paranın bir memura danışmanlık hizmeti karşılığında verilmiş olamayacağını değerlendiren savcılığın, paranın sahibi olduğunu ileri  sürerek, iadesini isteyen bir firmanın yetkilileri ile 2 avukatı hakkında da soruşturma başlattığı belirtildi.

milliyet

About armadmin 9322 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.