anadoluverumelimedya.com

NATO’ya karşı savunma

Türkiye çok kritik bir karar vermek üzere. Moskova’nın “hava savunma sisteminizi biz sağlarız” teklifine olumlu yanıt verilirse dünya yepyeni bir döneme girecektir. Gördük ki; NATO üyeliği boyunca Türkiye’nin elinde hava savunma sistemi yokmuş. Hani NATO SSCB’den gelebilecek tehlikelere karşı kurulmuştu? SSCB’ye en yakın hatta komşu NATO ülkesine hava savunma sistemi kurulmadıysa, anlaşılıyor ki; NATO SSCB’ye karşı değil üye ülkeleri gütme amaçlı ve üye ülkelerin askeri güçlerini kurma amaçlı bir örgütmüş. Oldu ya SSCB, Türkiye’yi havadan bombalasa savunma sistemimiz yok ama ABD Kore’yi bölmek isteyince Türk Mehmet Kunuri’ye… Uğur Mumcu, Bahriye Üçok, Gaffar Okkan, Eşref Bitlis ve daha nicesi öldürülünce NATO’dan sadece taziye mesajı var. Öldürülenlerin kimliğine bakılınca hepsi vatansever, hepsi bir şekilde NATO’ya ve emperyalizme karşı kişiler. Türkiye için son NATO darbesi de 15 Temmuz meselesi.

Reklam alanı

NATO DARBESİ

Şimdi anladık mı neden yıllarca Aydınlık grubunun ABD ve NATO’nun terör yapısı İtalyancası Gladyo olan örgüte süperNATO dediğini? Hadi süperNATO yıllarca hedef tahtasında 10 numara olsun ama 15 Temmuz’dan sonra ortaya çıkan tabloda Aydınlıkçıları en az 20 yıldır FETÖ’yle mücadele ederken yaptığı ok atışları tam 12’yi vurmadı mı? “Fettullahçı Gladyo” tanımı tam oturmadı mı? Gladyo ne? SüperNATO. Darbeyi kim yaptı? FETÖ. FETÖ kimin maşası? SüperNATO’nun bu durumda 15 Temmuz ne darbesi? NATO darbesi. O halde bizim ne işimiz var NATO’da?

AKP’YE ÖNERİM

Tanıdık geldi mi son soru? Tanıdık ama doğru ve yakında muhtemelen bu cümleyi duyacağız. AKP’ye bir önerim var. Artık zamanı geldi “üst akıl”, “okyanus ötesi güç” falan laflarını bırakıp şer odağının adını açıkça versinler, ABD desinler, NATO desinler.

BU ARA BAŞLIKTA YILMAZ ÖZDİL’E

Türk Akımı’nın resmen imzalanmasıyla birlikte zaten Türkiye ekonomik ve jeostratejik anlamda yönünü çizmiş oldu. Biz artık büyük Avrasya’nın en önemli projesinde en kilit noktadayız. Tekrar yazıyorum okuma zahmetinde bulunuyorsa umarım Yılmaz Özdil’de daha iyi kavrar… Rusya, Türkiye, Yunanistan, Makedonya, Sırbistan ve Macaristan Türk Akımı hattıyla yeni bir imparatorluklar hattı kuruyor. Türk, Slav, Helen, Makedon ve hatta yarı Augsburg imparatorlukları hattı. Bin yılların gücü ilk kez bu kadar net biçimde birleşiyor. Ara başlığı Yılmaz Özdil’in dikkatini çekmesi için attım çünkü 13 Ekim 2016 tarihli yazısında şöyle demiş; (…)”Türk akımı anlaşması imzalandı.Rusya eski döşediğinden daha uzun bir boruyu bize döşüyor. Geçen defa dikine döşemişti, bu defa enlemesine döşüyor. Boşuna “Türk akımı” demiyorlar yani. Ak’ım derken bokum demek böyle bi şey çünkü!” Pek şaşırmadım doğrusu çünkü 15 Temmuz’u da “tiyatro” diye tanımlamıştı. SüperNATO’yo görmezden gelirsen ve örgütlü gazetecileri küçümsersen yanlışa düşmen kolay tabi. Kafayı “Ak” a takarsın yada öyle yapmak kolayına gelir Türk’ü görmezsin. Türk’ü görmediğin müddetçe iktidarda olamazsın. Gerçi iktidar olma niyeti var mı o da bilinmez ya neyse… Yılmaz Özdil elbette önemli yazılar yazmaya devam edecektir ve biz de vaktiyle kendilerini övgüyle yad ettiğimiz zamanlara döneriz. Doğruya doğru, eğriye eğri demek hiçbir zaman “döneklik” değildir. Sekterlik koca SSCB’yi yıktı kimse unutmasın.

İKİ İŞARET

Türkiye, bölge ve dünya ciddi bir krizle karşı karşıya. İç savaş, bölgesel savaş hatta dünya savaşı tehdidi gündemde. Suriye’ye giren emperyalist kanser virüsü Musul’a sıçramış görünüyor. Kanımca üç ihtimal var.

1. AKP, ABD’yle anlaşıp Musul operasyonuna dahil olur ve olası bir mezhep savaşının ortasına girer, Musul’u kontrol edeceğim derken Diyarbakır’ı da kaybeder. Barzani’nin kukla devleti resmen ilan edilir ve hava savunma sistemi olmayan Türkiye füze ve uçakların açık hedefi haline gelir. Malum ABD, benzini döker, çakmağı yakar çeker gider.

2. Türkiye Devleti son zamanlarda gösterdiği olumlu tavrı gösterir ve bölge ülkeleriye birlikte hareket eder. Kürt koridoru meselesini Rusya, İran ve Irak’taki gerçek vatanseverlerle çözer. (Irak’taki vatanseverler sözünü Hizbullah lideri Nasrallah’ın “Irak’taki şiiler ABD’nin oyununa gelmesin” sözünden güvence alarak kullanıyorum.) Suriye’de Halep merkezli çözümün Avrasya tarafında yer alır.

3. Rusya, ABD, İran, Türkiye gibi ülkelerin ana aktör olacağı Suriye barış planı işler. Suriye’de geçiş hükümeti ve seçim süreci yürür bu sayede savaş virüsü temizlenir.

İhtimalleri önem ve olsaılık sırasına göre yazmadım ancak ben en yakın ihtimal olarak ikinci ihtimali görüyorum. Sanırım iki işaret durumu netleştirecek. Türkiye, Rusya’nın hava savunma sistemi teklifini kabul ederse tam anlamıyla Avrasya bloğu içine girdiğini göstermiş olur.

Böyle bir hamle İncirlik’in Avrasya üssü halini almsını bile sağlayabilir. İkinci işaret ise Türkiye’nin felaketinin alametidir. Eğer ABD yakında Fethullah Gülen’i Türkiye’ye verirse süperNATO planı işlemiş olur. Bence 15 Temmuz kapsamlı bir projenin parçasıydı. ABD için Büyük Ortadoğu Projesi’ne giden yolda CIA beslemesi bir adamın kendisi ve örgütü feda edilemeyecek birşey değil. Türkiye’yi bölmek için FETÖ harcamış çok mu, yıllardır Kürt kardeşlerimizi ateşin içinde tutmuyorlar mı? Ne olacak bir APO daha teslim ederler olur biter. Bu yüzden AKP’nin uyanık olması ve son zamanlarda tüm çıplaklığıyla ortaya çıkan süperNATO gerçeğine karşı mücadele etmesi gerek. Lozan çıkışlarıyla yeniden “aldatılmanın” önü açılıyor, aman sağa, sola, yakına, uzağa dikkat…

Teoman Alili
ulusalkanal.com.tr

görsel: bilgilersitesi.com

About armadmin 9321 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.