anadoluverumelimedya.com

Rusya: Lozan’daki toplantıda taraflar Suriye’nin bütünlüğünün korunmasından yana

Rusya Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, Lozan’daki toplantıda tüm tarafların Suriye’nin toprak bütünlüğünün korunmasından yana olduklarını doğruladığı belirtildi.

Reklam alanı

İsviçre’nin Lozan kentinde yapılan Suriye toplantısına ilişkin Rusya Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada “Toplantıda tüm taraflar Suriye’nin toprak bütünlüğü, bağımsızlığı ve seküler yapısının korunmasından ve geleceğinin kendi halkı tarafından kapsamlı bir siyasi diyalog doğrultusunda belirlenmesinden yana olduklarını doğruladı” ifadeleri kullanıldı.

Açıklamada ayrıca toplantıya Rusya’yı temsilen katılan Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov’un, Suriye’de varılan ateşkes anlaşmasının başarılı şekilde uygulanması için ılımlı muhaliflerle Fetih el Şam Cephesi ve ona bağlı grupların birbirinden ayırt edilmesi gerektiği vurgusunu yaptığı aktarıldı.

Açıklamada konuya ilişkin şu ifadeler yer aldı: “Bu bağlamda toplantıya katılan ve Suriye’de olan tüm güçlerin işbirliği yapması gerekiyor. Ayrıca IŞİD ve Fetih el Şam’a yönelik operasyonların devam edeceği de anlaşılmalı.”/sputnik

About armadmin 9321 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.