anadoluverumelimedya.com

‘İHA’LAR TSK’YA KAÇA SATILDI?..’

Önergede,Erdoğan’ın damadı tarafından geliştirilen ve TSK envanterine giren 12 İHA’nın devlete maliyeti soruldu.

Reklam alanı

 

Dudu, önergesinde Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) 24 Ağustos 2016 tarihinde Suriye’deki IŞİD ve PYD/YPG terör örgütlerinin etkisiz hale getirilmesi ve güvenlik koridoru oluşturulması için başlattığı Fırat Kalkanı Operasyonu’nda Baykar Makina Şirketi’nin ürettiği Bayraktar TB2 adlı İnsansız Hava Aracı’nın (İHA) kullanıldığına işaret ederek, aşağıdaki soruların yanıtlanmasını talep etti:

 

-TSK envanterine kayıtlı olduğu belirtilen 12 yerli yapım Bayraktar TB2 İHA’ya yönelik milli strateji var mıdır? Yeril Bayraktar TB2 adlı İHA’lar TSK envanterine alınacak mıdır?

 

-Yerli yapım Bayraktar TB2 İHA üretiminin ve yeni milli yerli yapım İHA’ların teşviki için Savunma Sanayi Müsteşarlığı’nca ne gibi çalışmalar yapılacaktır?

 

-Bayraktar TB2 İHA’ya Roketsan’ın geliştirdiği uzun menzilli anti tank füzesi takılmış ve Fırat Kalkanı Harekâtı’nda kullanılmış mıdır?

 

-Bayraktar TB2 İHA, hangi ülkelere ihraç edilmiştir?

 

-Bayraktar TB2 İHA üretimi ile Türkiye, dünyada kaç İHA üreten ülkeler arasına girmiştir?

 

-Bayraktar TB2 İHA’ların İsrail yapımı Heron ve ABD yapımı Predator’lere göre uçuş süresi, irtifa, uçuş sortisi, taşıyabildikleri yük, elektronik yazılım, lazer güdümleyici sensörler, termal ve gündüz kameralar ve yapısal bileşenler açısından özellikleri ve üstün yanları nelerdir?

 

-Yerli yapım Bayraktar TB2 İHA’ların maliyeti ve TSK’ye satış fiyatı nedir?

 

-Yerli yapım TB2 İHA’ların maliyetinin ve satış fiyatının İsrail yapımı Heron ve ABD yapımı Predatorler açısından karşılaştırmasını yapar mısınız?

 

-Halen TSK envanterinde kaç adet Heron ve Predator vardır? TSK envanterindeki İHA’ların tamamen millileştirilmesi ve yerli yapıma çevrilmesi için öngörülen süre nedir?

marmarayukselismedya

About armadmin 9321 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.