anadoluverumelimedya.com

Velilerden tepki: Proje değil laik eğitim

Milli Eğitim Bakanlığı’nın “proje okul” yönetmeliğine tepki göstermek isteyen öğrenci velileri dün saat 14.00 sıralarında Fatih Sultanahmet’teki İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde toplandı.

Reklam alanı

Kadıköy Anadolu Lisesi öğrenci velisi Hülya Şen, burada yaptığı açıklamada, “Aynı okulda 8 yılını dolduran öğretmen hangi gereklilikle yer değişikliğine zorlanıyor. Gelen öğretmen hangi kriterlere göre seçiliyor. Neden bu okullara kurumsal kimlikleri bozulacak, hafızaları silinecek şekilde saldırılıyor. Eğitimi adeta yapboz tahtasına çeviren Milli Eğitim neyi amaçlamaktadır. Bu kargaşa yüzünden okullarda 3 haftadır sağlıklı ders yapılamıyor. Öğretmenleri topluca gönderilmesi öğrencilerin psikolojilerini bozdu. Proje okulları yönetmeliği derhal askıya alınmalıdır” dedi.

‘Alkışlı protesto’

Veli Hülya Şen konuşmasının sonunda, “Çağdaş, bilimsel, laik, ücretsiz ve demokratik eğitim bir proje değil tüm yurttaşlar olarak hepimizin anayasal hakkı. Bu hakkımızı ve taleplerimizi her zeminde dile getireceğiz” ifadelerini kullandı. Alkışlarla ‘proje okul’ yönetmeliğini protesto eden öğrenci velileri, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne dilekçe verdi.

Öğrenci velilerine CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş ve Haziran Yürütme Kurulu Üyesi Alper taş destek verdi.

‘Oğlum için buradayım’

BirGün’e konuşan Vefa Lisesi velilerinden Nilüfer Erdoğan, “Benim çocuğum başarısıyla okuluna girdi. Şimdi okulunun başarısı, kültürü yok edilmeye çalışılıyor. Bugün bunun için bıradayım. Proje okul uygulamasının derhal çekilmesini istiyoruz. Okullar açılalı bir ay oluyor. Dersler boş geçiyor. Oğlum üniversiteye hazırlanırken bunları ona yaşatmaya kimsenin hakkı yok” dedi.

birgün

görsel: haber.sol.org.tr

About armadmin 9322 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.