anadoluverumelimedya.com

Darbe hazırlığı İngiliz basınında

İngiltere Özel Hava Kuvvetleri olan SAS birlikleri Türkiye’nin ikinci bir darbe girişimine maruz kalması halinde Türkiye’ye girerek binlerce İngiliz tatilciyi ve Türkiye’de yaşayan İngilizleri ülkeden tahliye etmeye hazırlanıyor.
İngiliz gazete Daily Express’in haberine göre, 15 Temmuz darbecilerinin hükümeti devirmek için ikinci bir darbe girişiminde bulunabileceklerinden ve bu durumun Türkiye’de iç savaşa yol açacağından endişe ediliyor. Kıbrıs’ın Güney kesimine konuşlanan birlikler olası bir darbe girişiminde İngilizleri ülkeden tahliye etmek için hazırlık yapıyor.

Reklam alanı

Acil durum planları hazırlayan İngiliz Savunma Yetkilileri İngiliz turistlerin ve İngiltere vatandaşlarının yoğun olarak bulunduğu bölgelerdeki ailelerin olası bir ikinci darbe girişiminde ülkelerine güvenle ulaştırılabilmeleri için silahlı Özel Kuvvetler Destek Birimleri’nin de dahil olduğu askeri birlikleri hazır bulunduruyor.

Olası bir tehlikede yaklaşık 50 bin İngilizi tehlike bölgesinden kurtarmak üzere yüzlerce jet ve helikopterin yanı sıra diğer hava araçları da hazır tutulacak. Darbecilerin müdahalede ulunması halinde birliklerin ateş açabileceği belirtiliyor.

Üst düzey bir savunma yetkilisi Daily Star Sunday’e yaptığı açıklamada Türkiye’nin şu an sallantıda olduğunu, başka bir darbe girişiminin gerçekleşmesi halinde bunu iç savaşın takip edebileceğini söyledi ve bunun gerçekleşmesi halinde de uluslararası bir kriz yaşanacağını ekledi. Yetkili, “Türkiye’de tatil yapan ya da yaşayan vatandaşları olan tüm ülkeler vatandaşlarını oradan kurtarmak isteyecektir, biz burada erken hareket etmeye çalışıyoruz” diye konuştu.

Haberde olası kurtarma operasyonunun Kıbrıs’taki Kraliyet Hava Üssü Akrotiri’den yapılacağı, fakat Kraliyet Donanması’na ait savaş gemilerinin de Başbakan Theresa May’in emir vermesi halinde harekete geçmek üzere Akdeniz’de hazır bekletildiği belirtiliyor.

İngiliz askerlerinin hava kuvvetlerine destek olmak için Türkiye’de “güvenli bölgeler” oluşturacağı da iddia ediliyor.

Geçtiğimiz günlerde Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcı Hasan Atilla Uğur da Yeni Şafak gazetesine verdiği röportajda bahsi geçen haberden söz etmiş, bunun bir işgal planı niteliğinde olduğunu söylemişti. Aynı röportajda İngilizlerin 2.5 aydır Güneydoğu’da aşiretlerle görüşmeler yaptığını da anlatan Uğur, aşiretlerin kredi borçlarını İngilizlerin ödediğini iddia etmişti.

ilkkurşun

About armadmin 9321 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.