anadoluverumelimedya.com

Atatürkçü kurumlardan milli eğitim çağrısı

Son zamanlarda eğitim alanında yapılan yanlış uygulamalar, okullardaki taciz vakaları ve tarikat yurtlarındaki skandallar üzerine, Tüm Öğretim Elemanları Derneği (TÜMÖD), 28 Aralık Perşembe günü basın açıklaması düzenledi.

Türkiye Gençlik Birliği ve Türkiye Liseliler Birliği’nin de katıldığı basın açıklamasında Türkiye Liseliler Birliği İstanbul Sorumlusu Ersoy Akalın konuşma yaptı.

Reklam alanı

“BU EĞİTİM SİSTEMİ KAREN FOGG’LARIN SİSTEMİDİR”

“Şu an eğitim sistemi gençlerin yeteneklerini keşfetme ve geliştirme üzerine değil. Eskiden 3797 sayılı kanunda Atatürk ilkelerini geliştirme ifadesi vardı, bunu çıkarttılar. Türkiye Liseliler Birliği bu tasfiyeye karşı Atatürkçülük okulları yapıyor” ifadelerini kullanan Akalın, “Bu eğitim sistemi ‘Türk Gençliğini milli kimliğinden koparın’ diyen Karen Fogg’ların, Kemalizm zalimliktir diyen FETÖ’cülerin sistemidir. Bu eğitim sistemi milleti bölmektedir. Çözüm, çağdaş, bilimsel, milli eğitimdir.” sözlerini kaydetti.

“O’NUN YOLUNDA, BİLİMİN IŞIĞINDA YÜRÜMEKTE KARARLIYIZ”

TÜMÖD adına basın açıklaması yapan TÜMÖD İstanbul Şube Sekreteri Lale Afrasyap, “2017 yılında, temel eğitimde Atatürk ve Cumhuriyet değerlerinin yok sayıldığı müfredat uygulamaya konulmuş, sınav yöntemleri değiştirilmiş, okullarımızda adres dayalı sistem gerekçesiyle imam-hatipleştirme dayatılmıştır. Dersliklerde zorunlu namaz kıldırılması, laboratuvar ve kütüphane yokken mescitlerin yaptırılması, yurtlarda tecavüzlere uğrayan çocuklarımız, yemeklerden zehirlenmeler, vakıflarla protokol imzalanarak eğitimi bilimden, çağdaşlıktan, kamusal yaklaşımdan uzaklaştıran, özelleştiren çok sayıda uygulama mevcuttur.” sözlerini sarf etti. Afrasyap, açıklamasını “Bizler bugüne kadar Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Atatürk’ün gösterdiği yoldan yürüdük. Bundan sonra da daima O’nun yolunda, bilimin ışığında yürümekte kararlıyız. Çağdaşlık ve bilimsellikten uzak, ranta dayalı, gayrimilli, bölücü uygulamalara karşı mücadele edeceğiz” sözleriyle sonlandırdı.

Katılımcı Kurumlar:

Atatürkçü Düşünce Derneği Maltepe Şubesi
Eğitim-iş İstanbul 4 No’lu Şube
İstanbul Dayanışma Platformu
İstanbul Eğitimciler Derneği
İstanbul Kadın Kuruluşları Birliği
İstanbul Üniversitesi
Öğretim Üyeleri Derneği
Memleket Sevdalıları Derneği
Onuncu Köy Derneği
Ulusal Eğitim Derneği
Ulusal Strateji Merkezi İstanbul Platformu
Tüm Öğretim Elemanları Derneği İstanbul Şubesi
Türkiye Gençlik Birliği
Türkiye Liseliler Birliği

tgb.gen.tr

About armadmin 9321 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.