anadoluverumelimedya.com

RUSYA SAVUNMA BAKANI SERGEY ŞOYGU TATBİKAT İÇİN KIRIM’A GİTTİ!

Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu tatbikat için Kırım'a gitti!

Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu, Rusya tarafından işgal edilen Kırım’da düzenlenen tatbikatları kontrol etmek için yarımadaya gitti. “Kafkasya-2016 stratejik tatbikatı” adı altında gerçekleştirilen askeri tatbikatın Hazar ve Kara deniz havzalarında gerçekleştirildiği bildirildi. Çok sayıda asker ve zırhlı araçların katıldığı tatbikat NATO’ya karşı 2017 yılında gerçekleştirilmesi planlanan Avrasya’dan uzaklaştırma projesinin bir parçası olduğu aktarıldı.

Savunma Bakanı tatbikat için Kırım’da!

Rusya Federasyonu Savunma Bakanı Sergey Şoygu’nun, Rus işgali altında bulunan Kırım’da düzenlenen tatbikatların gidişatını kontrol etmek için yarımadaya geldiği bildirildi.

Reklam alanı

Rusya Savunma Bakanlığı’nın resmi temsilcilerinden İgor Konaşenkov, “Savunma Bakanı, Kafkasya-2016 stratejik tatbikatı çerçevesindeki karargah ve askerlerin eylemlerini şahsen kontrol edecek” şekilde açıklama yaptı.

Kırım’daki “Opuk” poligonunda, farazi düşmanın saldırılarının yansıtılmasına yönelik eylemlerin işleneceğini bildiren İgor Konaşenkov, söz konusu eylemlere, tatbikatlara katılan her türden askeri birliklerin çekileceğini belirtti.

Daha önce Rusya Savunma Bakanlığı ülkenin güneyinde geniş kapsamlı tatbikatın başladığını duyurmuştu. “Kafkasya 2016” adlı Güney Askeri Birliği tarafından Karadeniz ve Hazar havzalarında gerçekleştirilen tatbikatta, 12 bin 500 asker ile çok sayıda zırhlı araç, uçak ve gemi görev alıyor. Ordunun savaşa hazırlık durumunun kontrol edilmesi amacıyla başlatılan tatbikatın 10 Eylül tarihine kadar devam edeceği bildirildi.

Rusya’nın düzenlediği tatbikat ile ilgili açıklama yapan Ukrayna Dışişleri Bakanlığı, “Kafkasya 2016” askeri tatbikatlarının gerçekleştirmesinden endişe duyduğunu belirterek Ukrayna’nın geçici olarak işgal edilen bölgelerinde ve sınırında askeri araçların yığılması, “savaşa hazır ol” duruma getirilmesinin, Ukrayna için doğrudan askeri tehdidin arttığını kanıtladığını kaydetti.

Rusya’nın NATO’ya karşı Ukrayna’da mevzilerini güçlendirmesi, özellikle Donbas bölgesinde hareketlilik devam etmesi Ukrayna yetkilileri tarafından büyük tehdidin başlanğıcı olarak görülüyor.

NATO yetkilileri tarafından yapılan açıklamalar ve Rusya’ya karşı yaptırımların sonuçsuz kalması Ukryana’nın geri kalan topraklarının işgaliyle sonuçlanacağı bilgisi aktarıldı.

kurultay

About armadmin 9321 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.